lightspeed ecommerce

NetPlenish: waar blijft de NL’se variant?

NetPlenish: waar blijft de NL'se variant?NetPlenish is een Amerikaanse abonnementensite. Je kunt er geen abonnement nemen op een tijdschrift, maar wel op artikelen die je maandelijks nodig hebt, zoals tandpasta, wc-papier en afwasmiddel. Het voorziet daarmee perfect in de behoefte die wij eerder al toonden. Hoe lang duurt het nog voordat er een Nederlandse variant opstaat?

In juli schreven we nog dat abonnementen nog veel kansen bieden.  We behandelden toen de reeds in ons land aanwezige abonnementenshops die schoenen, t-shirts, boxershorts en sokken aanbieden, maar stonden ook stil bij de abonnementenshops die er nog níét waren: “We zien voldoende mogelijkheden voor nieuwe of bestaande webwinkels om een graantje mee te pikken. Want in de badkamer bijvoorbeeld, hebben we iedere maand wel weer hetzelfde nodig: tandpasta, toiletpapier, scheermesjes, maandverband, tampons… Waarom kunnen we dan geen abonnement nemen op zo’n pakket (in de vormen ‘Single vrouw’, ‘Single man’, ‘Samenwonend’)? Wij kunnen niet wachten tot iemand hiermee gaat beginnen!” Maar niet alleen voor in de badkamer hoopten we op zo’n abonnement, een bier-, lenzenvloeistof- of kattenbakvulling-abonnement heeft volgens ons ook zeker bestaansrecht.

En wat blijkt? In Amerika heb je zo’n site: Netplenish.com. Daar vul je je winkelwagen met spullen die jouw huishouden graag gebruikt. De site kijkt dan welke van de aangesloten webwinkels jouw gewenste producten het goedkoopst aanbieden en onthoudt tegelijkertijd welke producten je wilt, zodat je een nieuwe lading kunt verwachten als het tijd is om je voorraad aan te vullen.

Het principe werkt ook nog eens naadloos met de app voor iPhone of Android. Je kunt producten aan je boodschappenlijstje toevoegen door eenmalig hun streepjescode te scannen. “Of het nou een eenmalige of maandelijkse aankoop betreft, NetPlenish zal het onthouden als je het product eenmaal hebt gescand.” Daarna vink je de producten aan die je nu wilt bestellen. Vervolgens wordt gekeken welke aangesloten webwinkelier (waaronder grote namen als WalMart, Buy.com en Walgreens) jouw producten het goedkoopst kunnen aanbieden en leveren.

Via NetPlenish kun je echt van alles kopen. Of het nou gaat om persoonlijke hygiëne, baby, huisdieren, gezondheid of kantoor, in alle denkbare categorieën heeft deze site producten klaar staan.

Wanneer staat de Nederlandse variant op?
Wij staan echt te springen om een dergelijke Nederlandse variant uit te kunnen testen. Helaas is die er, voor zover wij weten, niet. Truus.nl is helaas failliet, want zoals we al in het andere artikel aangaven had dat een ideale partner kunnen zijn om zoiets aan te kunnen bieden. Wie gaat het dan wel doen? Albert Heijn al dan niet met behulp van Bol.com en diens aangesloten webwinkel-partners? Of toch een nieuwe, verfrissende startup?

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten