menu

Nederland in top ontwikkelde ecommerce-markten

Nederland in top ontwikkelde ecommerce-marktenNederland behoort tot één van de vijf meest ontwikkelde ecommerce-markten ter wereld. Ons kleine land hoeft enkel de giganten het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk achter zich te dulden. Nederland doet het goed op het gebied van (technologisch) infrastructuur.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘The global perspective on retail’ (pdf) van Cushman & Wakefield. Deze private vastgoedonderneming onderzocht de ecommerce-branche en keek naar de technologische infrastructuur, de regelgeving die er in landen geldt en de omvang van de retail- en ecommerce-markten in meer dan honderd landen. En van al die landen staat Nederland uiteindelijk dus in de top vijf.

Gespendeerd bedrag per inwoner
Om tot de uiteindelijke rangschikking te komen werd er gekeken naar diverse factoren, waaronder de gegeneerde omzet per land, het online marktaandeel en de grootte van de nationale ecommerce-markt. Het Verenigd Koninkrijk staat op nummer één en dat zou vooral komen door het hoge bedrag van online verkopen per inwoner, zo’n 869 dollar. Dat is niet het hoogste bedrag, want dat wordt gehaald in Noorwegen, waar het om gemiddeld 921 dollar per inwoner gaat. Nederland staat in die lijst op een vijftiende plek met 344 dollar die gemiddeld per inwoner online wordt uitgegeven. Het staat daarmee onder Oostenrijk en Duitsland, maar nog boven Monaco en België. Wel leuk: van deze top 20 zijn er zestien Europese landen. Alleen Amerika, Zuid-Korea, Japan en Australië verstoren de Europese hegemonie.

ecommerce omzet per inwoner
(Klik voor groter formaat)

Ecommerce-omzet per land
Wordt er gekeken naar ecommerce-verkopen per land in 2012, dan staat Nederland op een nette elfde plek met 5,75 miljard dollar. In de lijst staat Amerika stijf bovenaan met 186 miljard, op afstand gevolgd door China ($75,3 mld) en het Verenigd Koninkrijk ($54,7 mld). De cijfers zijn afkomstig van onderzoek van Cushman & Wakefield en van Euromonitor International, maar zover wij weten wordt er in ons land toch wel iets meer omzet behaald dan die omgerekend 4,4 miljard euro…

Onze Europese kijk op bovenstaande rapport is te lezen op Ecommerce News.eu

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch