menu
lightspeed ecommerce

Nabeschouwing Webwinkel Vakdagen 2013

Nabeschouwing Webwinkel Vakdagen 2013Het zit er weer op! De organisatie van het grootste evenement uit de ecommerce-branche kijkt ongetwijfeld terug op een mooie beurs. Het was dit jaar zeer veel van hetzelfde, maar waarom zou je het ook veranderen als het nu al elk jaar zo’n feestje is?

De branche is deels een klein wereldje en elk jaar komen we weer met duizenden naar het centrum van het land om als bij een soort nieuwjaarsreceptie de nieuwste trends te horen in presentaties of de ambities te horen van standhouders waar we zaken mee (willen) doen. Twee dagen lang, met acceptabele koffie, duidelijke stands,  informatie en op woensdag serieus een leuk feestje aan het einde van de dag.

Leuk natuurlijk. Maar ben je woensdag of donderdag op de Webwinkel Vakdagen geweest? En was je er eerdere jaren ook? Wat is dan het meest baanbrekende onderdeel dat ze dit jaar hadden te bieden? Wij hebben er even op zitten broeden maar durven het je niet direct te zeggen.

Zoveel nieuws, was er in vergelijking met andere jaren, niet direct te vinden. Het zijn vooral veel dezelfde gezichten. Wat bij de Webwinkel Vakdagen wel overwegend te merken is, is dat die gezichten graag terugkomen om een reden. In 2011 onderzochten wij wat het grote publiek ervan vond. Dat bleek overwegend positief met hier en daar wat gezeur over drukke sprekersruimtes, warmte of andere drukte. Het publiek is elk jaar volop aanwezig en ondanks het koude winterweer, en deels falende openbare vervoer leek het dit jaar ook weer aardig druk.

In 2012 vroegen wij het kritisch aan de standhouders, die op wat internetproblemen of de tarieven na, overwegend positief reageerden. En uit de reacties van verschillende standhouders kunnen we gemakkelijk opmaken dat het overgrote deel met een goed gevoel op de beurs terugkijkt. De meeste standhouders praten waarschijnlijk alweer over een verlenging voor volgend jaar. Afhankelijk van de tarieven natuurlijk.

Mede door de tijd van het jaar, de gratis entree voor bezoekers en het centrale punt in het land zijn de Webwinkel Vakdagen het belangrijkste event voor de branche, en dat zullen ze voorlopig ook wel even blijven. Wij hebben de komende weken nog enkele afspraken staan, genoeg inspiratie opgedaan voor een flink aantal blogs en kijken zeer tevreden terug op een geslaagde beurs. En ook al was er dit jaar wel heel veel van hetzelfde, waarom zou je wisselen in een winnend team?


Onze korte video-empressie van de Webwinkel Vakdagen 2013.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch