MultiSafepay: ‘Helft Magento-webwinkeliers heeft interesse in app’

MultiSafepay: ‘Helft Magento-webwinkeliers heeft interesse in app’

Consumenten staan er steeds meer voor open om hun online aankopen niet vanaf een website, maar vanuit een app te doen. En dat heeft weer als gevolg dat webwinkeliers met interesse kijken naar het (laten) bouwen van een app voor hun webwinkel. Bijna de helft van Magento-webwinkeliers zou hier wel oren naar hebben, zo blijkt nu.

Dit blijkt uit een onderzoek dat MultiSafepay liet uitvoeren onder de bij hen aangesloten webwinkeliers die Magento gebruiken en een jaarlijkse omzet hebben van minstens een half miljoen euro. En het bleef niet alleen bij een enquête van de psp, de ondervraging leidde ook tot een samenwerking met JMango360, een platform waarop webwinkeliers eenvoudig zelf een eigen mcommerce-app kunnen ontwikkelen. Webwinkels als Hip voor de Heb en LEDlampenkopen hebben op deze manier al hun eigen shopping-applicatie in de appstores gelanceerd.

Verhogen van loyaliteit beste klanten

Pieter Stal, commercieel directeur bij MultiSafepay, benadrukt dat voor veel webwinkels het verhogen van de loyaliteit van hun beste klanten het belangrijkste doel is van een mobiele app. “Niet alle klanten van een webwinkel zullen diens app installeren, alleen je meest trouwe, terugkerende klanten zullen dit doen”, zo zegt hij. “Over de volle breedte van ons klantbestand zien wij echter dat de 10 procent meest loyale klanten van een webwinkel goed zijn voor meer dan de helft van de omzet. Als een webwinkel met zijn app de aankoopfrequentie van die loyale klanten met 25 procent kan verhogen, dan realiseer je dus direct een omzetstijging van ruim 12,5 procent.”

Eelco van Wijk, commercieel directeur van JMango360, is blij met de samenwerking, die er onder andere toe heeft geleid dat meerdere apps van MultiSafepay-klanten binnen een paar maanden live staan. “Maar dankzij hen is de mobiele betaalervaring ook dermate slim ingericht, dat onze deelnemende webwinkels een hoge conversie meten.”

Direct transacties uit mobiele app

Zoals gezegd zijn Hip voor de Heb en LEDlampenkopen.nu enkele MultiSafepay-klanten die nu ook een mobiele app hebben. Die eerst zag in de eerste maand al ruim vijftig transacties vanuit de app komen, terwijl die nog niet eens officieel was aangekondigd. Ook LEDlampenkopen.nu heeft goede ervaringen, wat blijkt uit het feit dat nu meer dan 20 procent van de bestellingen vanuit de app vandaan komen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten