Mollie’s vernieuwde creditcard-platform live

Mollie heeft deze week haar vernieuwde creditcard-platform gelanceerd. De aanmelding wordt volledig door Mollie afgehandeld, dus andere partijen zien hier niet bij betrokken. Het doel van Mollie is om het online betalingsverkeer moderner te maken, zowel voor consumenten als merchants. Deze nieuwe manier van creditcard aanbieden hoort in dat straatje.

Terwijl collega-PSP’s recent minder positief in het nieuws kwamen – Buckaroo gaat in het geruchtencircuit rond vanwege directieproblemen en Multisafepay heeft afgelopen week wat technische mankementen gehad – is het gelukkig nu weer tijd voor wat beter nieuws uit de PSP-wereld. Aanbieder Mollie doet het erg goed en wordt geroemd om haar backend en techniek. Nadeel bij Mollie was langere tijd wel het beperkte dienstenaanbod. De aanbieder is sterk gericht op puur iDeal-betalingen, maar daar komt dus nu ook verandering in.

Creditcardbetalingen via Mollie
Mollie gaat vanaf nu ook geheel zelf creditcard-betalingen faciliteren. Tenminste, het papierwerk wordt volledig door Mollie gedaan. Aanmelden voor het creditcard-platform betekent daarmee in principe dezelfde dag nog actief. En wanneer je als webwinkelier creditcardbetalingen aanbiedt aan de klant via Mollie, dan betaal je 25 cent per transactie en 2,8% van het bedrag. Je hoeft verder geen setup- of maandelijkse kosten te betalen. Je bent overigens alleen transactiekosten kwijt als de betaling daadwerkelijk succesvol is afgerond. Refunds kosten 25 cent, maar bij een refund vervallen de transactiekosten.

Het aanbieden van creditcard via Mollie was eerder al geinitieerd via een zogeheten ‘soft launch’. Mollie laat aan onze redactie weten dat die succesvol was en dat een officiele lancering dan ook niet kon uitblijven.

Achteraf betalen via Mollie
Mollie kijkt ook rond of ze wellicht zelf als achterafbetaalaanbieder kunnen optreden. Daarvoor zou je nu een los contract moeten afsluiten bij een externe partij als Klarna, Afterpay of Billink, maar wellicht dat dit ook onder eigen naam zal worden aangeboden. Of dit echter ook zal gebeuren is nu nog onbekend en zal dus ook zeker niet meer in 2014 gebeuren.

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten