Mollie introduceert herhaalbetalingen

Mollie introduceert herhaalbetalingen

Payment service provider Mollie heeft Mollie Recurring geïntroduceerd, waarmee haar klanten herhaalbetalingen kunnen gaan gebruiken. Daarmee speelt het in op de trend van subscription commerce: online diensten waarbij je via een abonnement elke maand verzekerd bent van een bepaald product of dienst.

De psp Mollie heeft Mollie Recurring vandaag aangekondigd. De nieuwe dienst maakt het voor haar klanten mogelijk om automatisch te incasseren voor abonnementen of gespreid betalen. “Recurring is een oplossing waarmee alle ondernemers periodieke betalingen simpel, betaalbaar en helder kunnen incasseren”, zo schrijft het Amsterdamse bedrijf, dat daarbij ook vermeldt dat de koppeling niks extra’s kost en dat het binnen een kwartier geïntegreerd kan worden. De eerste betaling kan voldaan worden via iDEAL, Bancontact, creditcard, SOFORT of Belfius.

Subscription commerce

De payment service provider is naar eigen zeggen de eerste online betaaldienstverlener die terugkerende betalingen mogelijk maakt voor elk type ondernemer, maar webwinkeliers en andere online ondernemers kunnen in ons land ook al een tijdje gebruikmaken van Mempay, dat zich juist nadrukkelijk stort op subscription commerce. Het kan zijn dat Mollie deze niet ziet als een online betaaldienstverlener, maar ook los daarvan zijn er natuurlijk meerderen die terugkerende betalingen mogelijk maken.

Hoe het ook zij, Mollie speelt hiermee natuurlijk goed in op een trend die alleen maar nadrukkelijker aanwezig wordt in de ecommerce. Waren het eerst voornamelijk online diensten als Netflix of Spotify waarvoor je je online kon abonneren, tegenwoordig is er voor elk product – van scheermesjes en tampons tot koffiebonen en hele maaltijden – wel een abonnementsvariant in het leven geroepen. Subscription commerce, soms ook wel ‘subcom’ genoemd, is een zoveelste teken dat ecommerce echt volwassen is geworden. Mensen vertrouwen de online websites het toe om iedere maand een bepaald bedrag af te schrijven en er van uit dat de kwaliteit van het aanbod overeind blijft.

Mollie Recurring dashboard

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten