Mollie haalt 25 miljoen euro op

Mollie haalt 25 miljoen euro op

Mollie heeft 25 miljoen euro opgehaald in haar eerste financieringsronde. De betaalprovider heeft het kapitaal opgehaald bij een groep ervaren technologie- en betalingsondernemers.

Met het opgehaalde geld wil Mollie de internationale groei versnellen. De ontwikkeling die het tot nu heeft doorgemaakt, sinds de oprichting in 2004, heeft het gedaan zonder hulp van buitenaf. Maar volgens oprichter Adriaan Mol is de tijd nu rijp om de expansie te versnellen, vanwege het gebrek aan schaalbare concurrentie in Europa.

“Met meer dan 65 duizend ondernemers zijn we nog maar net begonnen met onze missie om ondernemers in staat te stellen efficiënter te verkopen”, zo zegt hij. “Met deze investering kunnen we ons trackrecord van het creëren van innovatieve financiële producten voor MKB-ondernemers voortzetten.”

Oprichters van betaalbedrijven investeren in Mollie

De 25 miljoen euro die Mollie heeft opgehaald komt van oprichters en managementteams van Check24 en Klarna, de oprichters van de Latijns-Amerikaanse payment service provider StoneCo en (oud-)bestuurders van PayPal en Worldpay. Ook enkele oprichters en leidinggevenden van grote internationale beleggingsfondsen zijn betrokken bij de kapitaalinjectie.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten