menu

Mobiele website maken met MytaGGle

Met MytaGGle snel een mobiele website makenMyTaGGLe is een nieuwe Nederlandse site waarmee je gratis een mobiele website kan maken. Erg handig voor webwinkeliers die hun bezoekers met smartphones en tablets niet willen wegjagen, maar juist willen omarmen.

MytaGGle richt zich dan ook met name op de ondernemer in het MKB. Eenmaal aangemeld op de site kan je zeer eenvoudig de mobiele website -bedenker Wim Zech spreekt liever van een ‘appsite’- bij elkaar knutselen. Je kiest uit wat templates, waarnaar er al wat standaard icoontjes zoals ‘Twitter’, ‘Facebook’, ‘E-mail’ en ‘Contact’ op je scherm verschijnen. Deze kun je naar hartelust aanpassen en het is ook mogelijk om RSS-feeds achter een icoontje te plaatsen. De layout is simpel aan te passen, en ook de icoontjes zijn eenvoudig te veranderen (je kan zelf plaatjes uploaden die je wil gebruiken als icoontje, achtergrond of logo).

Goede oplossing voor eigen mobiele website
Ook zou het mogelijk moeten zijn om de appsite in zijn geheel in je Facebook-profiel te integreren. “Al deze functionaliteiten maken mytaGGle niet alleen voor de handige ondernemer een goede oplossing voor de eigen mobiele website, ook de professionele webdesigner kan met de tool prima uit de voeten. Hij kan nu zijn klanten een betaalbare mobiele homepage aanbieden zonder dat hiervoor specifieke extra kennis benodigd is en zonder dat hiervoor pakket- of hostingskosten hoeven worden berekend”, zo lezen we in het persbericht.

Ook is er een koppeling aanwezig voor de verkoper die via Martkplaats zijn producten of diensten aanbiedt. Deze koppeling genereert realtime een overzicht van alle producten die door de verkoper op de handelssite worden aangeboden.

Zeer eenvoudig hulpmiddel
We hebben ook even met de site gespeeld en kwamen tot de conclusie dat het inderdaad zeer eenvoudig is om met behulp van MytaGGle een ‘appsite’ te maken. Wel jammer is dat die gemaakte site dan enkel via een automatisch gegenereerde QR-code is te bezoeken. Voor mobieltjes zonder QR-lezer kan MytaGGle dan ook niet veel betekenen, zijn we bang. Ook ontbrak het bij sommige pagina’s binnen de mobiele site aan een back-button, waardoor we genoodzaakt waren om iedere keer weer die QR-code in te scannen om de appsite te kunnen bezoeken.

Los daarvan is MytaGGle een prima hulpmiddel voor iedere ondernemer of websitebeheerder die wel graag mobiel beschikbaar of aanwezig wil zijn, maar zelf niet al te veel geld of tijd wil steken in een mobiele website.

Gemakkelijk en gratis een mobiele website (appsite) maken met MyTaGGle

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch