MKBshop.nl mikt op 10 miljoen omzet

MKBshop.nl mikt op 10 miljoen omzet

Deze maand is MKBshop.nl gelanceerd: een nieuwe webwinkel die zich richt op het mkb. In de b2b-webshop vinden zakelijke klanten zo’n 35 duizend producten: van bureaustoelen en verpakkingstape tot koffie en desinfectiezuilen.

MKBshop.nl is opgezet door Ilias Ahayan, de oprichter van Koopjedeal.nl. Hij signaleerde aan het begin van de coronacrisis een trend in het koopgedrag. Bij consumentenwebwinkels vond er een gigantische toename plaats van het aantal zakelijke bestellingen.

80% van zakelijke bestellers kocht bij een b2c-shop.

Deze observatie werd ook nog eens gedeeld door de B2B E-Commerce Markt Monitor 2020, waaruit bleek dat maar liefst 80 procent van de zakelijke bestellers kocht bij een b2c-webwinkel. Maar deze online shops zijn juist ingericht voor consumenten en niet voor b2b ecommerce.

Betalen met iDeal

MKBshop wil hierop inspelen en een centraal alternatief bieden dat beter aansluit op de koopwensen van zakelijke klanten. In haar zakelijke shop biedt het onder meer facturen op naam, een abonnementsservice en een eigen accountmanager. Vaak gelden er andere betaalmethoden in b2b, maar in deze webshop is het mogelijk om bijvoorbeeld via iDeal te betalen. Verder kunnen klanten betalen via bankoverboeking, Visa/Mastercard en Bancontact (voor Belgische klanten). Ook is het mogelijk zakelijk op factuur te betalen, maar daarvoor dienen klanten eerst twee orders via iDeal of bankoverboeking te plaatsen.

Meerdere investeerders

Zoals gezegd zit de oprichter van dagaanbiedingensite Koopjedeal.nl achter de nieuwe webshop, maar hij doet dat financieel gezien niet alleen. De investeerders achter MKBshop zijn Bryan van Dijk en Rutger Gilles, eigenaren van Mascot Online. Rogier van der Vat en Fabio Magnani, eigenaren van Nedac Sorbo Mascot, zijn mede-investeerders.

Van 35.000 naar 120.000 artikelen

Op dit moment bevat de webwinkel zo’n 35 duizend producten binnen 435 verschillende categorie├źn. De bedoeling is dat het aanbod aan het eind van dit jaar is uitgebreid naar 120 duizend artikelen.

MKBshop.nl mikt voor dit jaar op een omzet van 10 miljoen euro en spreekt daarbij gelijk de verwachting uit om in het daaropvolgende jaar de omzet nog eens te verdubbelen.

In 2022 wil MKBshop.nl de omzet verdubbelen.

Gerelateerde berichten