e-boekhouden

Mijnwebwinkel scoort beste in WUA!-onderzoek

Mijnwebwinkel scoort beste in WUA!-onderzoekMijnwebwinkel is op nummer één geëindigd in een recent onderzoek dat is uitgevoerd door WUA!. Met een score van 7.7 laat deze webwinkelsoftwareaanbieder concurrenten als SEOshop en myShop achter zich, die maar net een voldoende scoren. Deze top 3 krijgt gezamenlijk 48% van de totale voorkeur.

WUA! deed een onderzoek naar webwinkelaanbieders in ons land en vroeg hierbij tweehonderd mensen met de interesse om online te verkopen. De respondenten werd gevraagd om op zoek te gaan naar een geschikt platform voor hun webwinkel. Dit en de antwoorden die ze invulden op een uitgebreide vragenlijst leidden uiteindelijk tot de volgende ranglijst:

Op deze lijst is duidelijk te zien dat alleen Mijnwebwinkel een goed cijfer scoort, de rest scoort opvallend laag. De nummer één-positie is mede zo ontstaan, omdat 74% van de respondenten tijdens de vrije zoektocht op de website van Mijnwebwinkel terechtkomt. “SEOshop doet met 56% nog enigszins mee, maar myShop loopt met 31% direct achter de feiten aan”, aldus de onderzoekers.

Uitstraling en aanbod gunstig voor score webwinkelsoftwareZowel SEOshop als myShop zien één op de tien bezoekers al direct na het eerste bezoek afhaken. SEOshop doet het echter wel goed qua uitstraling van het merk en bedrijf, terwijl myShop het moet hebben van het aanbod. Al met al geniet SEOshop 13% van de totale voorkeur, terwijl myShop het met 8% moet doen. myShop doet het dan weer wel goed wat betreft de wil van bezoekers om de software uit te proberen; meer dan driekwart van de bezoekers zou hun gratis proefversie willen downloaden, terwijl de percentage bij Mijnwebwinkel (74%) en SEOshop (67%) wat lager zijn.

Mijnwebwinkel scoort volgens dit onderzoek ook goed, omdat het online goed vindbaar is. Vooral de advertenties op Google dragen hieraan bij. De nummer twee en drie werden veel minder in de vorm van gesponsorde links getoond aan de respondenten.

Bij het onderzoek van WUA! kunnen wel enige vraagtekens worden gezet. Zo is het opmerkelijk dat WebwinkelSucces.nl in de lijst voorkomt, terwijl die site zelf helemaal geen webwinkelsoftware aanbiedt.

Gerelateerde berichten