menu

Microsoft werknemers actiefst op social media

De werknemers van Microsoft zijn het meest actief op netwerken als Twitter en Facebook. Het bedrijf eindigde op nummer één van een ranglijst bestaande uit 50 bedrijven. 

NetProspex, een sales en marketing database, maakte de lijst aan de hand van het lidmaatschap van social networks, frequentie van posten op de sites en het aantal online vrienden van werknemers.  

Het onderzoek werd uitgevoerd onder in totaal 100.000 werknemers van de bedrijven die in het eerste kwartaal van 2010 te vinden waren in de Fortune 1000. Dit is een lijst van de 1000 grootste Amerikaanse bedrijven, beoordeeld aan de hand van omzet, bijgehouden door het magazine Fortune.   

Gary Halliwell, CEO van NetProspex, zegt dat het onderzoek aantoont dat een groot aantal werknemers van de grootste bedrijven van het land social media frequent gebruikt. Dit biedt nieuwe perspectieven voor het bedrijfsleven, met name op het gebied van sales en marketing.

Het is weinig verrassend dat de top van de lijst voornamelijk bestaat uit technologie en software bedrijven, en online retailers Amazon.com en Ebay twee van de plaatsen in de top vijf innemen. Ook Google en Walt Disney Corp zijn te vinden in de top vijf, terwijl Apple een tiende plaats inneemt.

Wanneer we het Nederlandse social network Hyves eens onder de loep nemen en afgaan op het aantal leden van bedrijfscommunities, of ‘hyves’, op de site dan lijkt de Nederlandse top een stuk minder technologisch. De top drie is vooral een koninklijk lijstje met de Koninklijke Landmacht, KLM en de Koninklijke Marine op respectievelijk plaats één, twee en drie.

Natuurlijk zijn niet alle leden van deze groepen ook werknemers van het bedrijf. Ook kunnen werknemers van andere bedrijven actiever zijn op andere social networks, of actieve hyvers zijn maar geen lid van de bedrijfshyve.

Overigens lanceerde Microsoft vorige week nog twee nieuwe telefoons, de Kin One en Kin Two, die gericht zijn op jonge gebruikers en het gebruik van Facebook, MySpace en Twitter via de mobiele telefoon vergemakkelijken. 

bron: msnbc          

Tags

Reacties