Metapack integreert Homerr

Metapack integreert Homerr

Het Britse softwarebedrijf Metapack kondigt vandaag een integratie met logistieke speler Homerr aan. Vanaf nu is Homerr ook aan het platform gekoppeld als verzender. Online verkopers die gebruikmaken van de software van Metapack kunnen klanten nu een duurzame verzending aanbieden met Homerr.

Metapack biedt online ondernemers verzendsoftware aan. Het heeft koppelingen met meer dan 400 pakketverzenders. Naar eigen zeggen verzendt het wereldwijd zo’n 550 miljoen pakketten per jaar. Naast haar software biedt het bedrijf ook andere services, zoals ecommerce fulfilment.

Integratie

Vandaag kondigt het bedrijf aan dat bezorgdienst Homerr is toegevoegd aan het platform. Ondernemers die gebruikmaken van Metapack kunnen nu een duurzame verzender aanbieden in hun webshop.

Homerr heeft een buurtpuntennetwerk met meer dan 2.000 locaties

Homerr heeft een buurtpuntennetwerk met meer dan 2.000 locaties in Belgiƫ en ons land. Naar eigen zeggen is de bezorgdienst in staat om 79 procent aan uitstoot te besparen per pakket. Het gebruikt namelijk bestaande bezorgroutes, wat het aantal gereden kilometers verminderd.

Duurzaamheid belangrijke factor bezorgopties

Recent vooronderzoek van Metapack toonde aan dat bijna 75 procent van de online shoppers maatregelen overweegt om leveringen duurzamer te maken. Bovendien gaf zo’n 32 procent aan dat duurzaamheid de belangrijkste factor is bij het kiezen van een bezorgoptie. “Het is absoluut noodzakelijk dat verkopers hun consumenten duurzame bezorgopties kunnen bieden”, zei David Randall, directeur duurzaamheid van Metapack.

‘De samenwerking maakt het makkelijk voor retailers om groene leveringen te bieden.’

“We zijn verheugd dat de innovatieve sociale en duurzame oplossing van Homerr zich bij ons platform voegt. Door samen te werken in heel Nederland en BelgiĆ« maken we het makkelijker voor onze retailers om aan de groeiende vraag van consumenten naar groene leveringen te voldoen.”

“We zijn er trots op dat we de afgelopen jaren een fenomenale vooruitgang hebben gezien bij Homerr, we zijn gegroeid van een startup naar een internationaal opererende organisatie. Door samen te werken met Metapack maken we ecommerce logistiek socialer en duurzamer”, aldus Mark-Jan Pieterse, co-founder van Homerr.

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten