Meer dan 100 miljoen PayPal gebruikers

PayPal 100 miljoen gebruikersOp het weblog van PayPal blogt Scott Thompson, President van PayPal, het nieuws dat de honderd miljoen ledengrens is bereikt. Dit is nog maar het begin, en mede door mobiele betalingen zal dit aantal waarschijnlijk snel kunnen stijgen. Zo is de gedachte van het bedrijf zelf.

Bij mijlpaal wordt niet te lang stilgestaan
Honderd miljoen is natuurlijk een waanzinnig succes maar Scott Thompson geeft aan dat hij er niet te lang stil bij wil staan. "Mijn collega’s en ik vinden dat je vooruit moet kijken, en niet terug." En dus geeft hij aan wat de verwachtingen voor de komende tijd gaan worden.

Die verwachtingen blijven rooskleurig voor PayPal. Zo denkt de president van het bedrijf. We leven in een tijd waarin consumenten graag nieuwe betalingsvormen willen gebruiken, niet alleen online maar eigenlijk overal. Dit is een trend die PayPal zag bij de oprichting maar die nu echt tot uiting komt. In 2015 hoef je zelfs geen portemonnee meer bij je te dragen.

Om dit te bewijzen krijgt een select groepje van Ebay werknemers de taak om de portemonnee niet langer te gebruiken en om alles digitaal te betalen. Via PayPal uiteraard. Op 11 juli worden de vijf winnaars bekend gemaakt tijdens een personeelsfeestje.

Mobiel een belangrijke reden voor deze trend
De groei van mobiele betalingen is een van de redenen dat steeds meer mensen toch overstappen op PayPal. Het bedrijf maakt mobiel betalen eigenlijk vrij gemakkelijk en met alle tussenvormen zoals de iPad of andere tablets is de wens naar een generieke, medium onafhankelijk betaalmiddel steeds belangrijker geworden. Paypal gelooft al een tijdje in m-commerce en heeft nu zelfs zijn voorspellingen voor het aantal mobiele betalingen in 2011 bijgesteld naar een totaal van drie miljard dollar. Het onderzoeksbureau Forrester Research voorspelde deze week dat de mobile commerce-uitgaven dit jaar zes miljard dollar zullen bedragen. De verwachting is dat dit aantal de komende vijf jaar zal vervijfvoudigen tot 31 miljard dollar.

Momenteel worden er dagelijks mobiele betalingen ter waarde van tien miljoen dollar gedaan via PayPal. Dat is zes miljoen dollar meer dan PayPal in maart nog had voorspeld. Dit totaal wordt wereldwijd gerealiseerd door acht miljoen klanten die regelmatig aankopen doen via hun mobiele telefoon.

We zijn benieuwd wanneer PayPal op een bedrijfsfeestje bekend zal maken dat een groepje van vijf alleen nog maar mobiel betalen mag. Met de huidige ontwikkelingen hoeft dat niet lang meer te duren, en het zal een mooie stimulans zijn voor het bedrijf om deze honderd miljoen leden grens snel te gaan verdubbelen.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten