menu
lightspeed ecommerce

‘Marktplaats.nl werkt betaalverzoekdienst Pakkie tegen’

‘Marktplaats.nl werkt betaalverzoekdienst Pakkie tegen’

Pakkie is een betaalverzoekdienst die opgericht is om oplichting via marktplaatsen tegen te gaan. De startup is vooral bedoeld voor veilige transacties via Tweakers, Facebook en Marktplaats. Maar die laatste lijkt Pakkie nu tegen te werken en dreigt zelfs met een rechtszaak.

De vorig jaar opgerichte startup, die per maand met zo’n 20 a 30 procent groeit, was met Marktplaats.nl in gesprek voor een integratie die later dit jaar zou plaatsvinden. Maar dat staat nu op losse schroeven, zo vertelt oprichter Boris Schellekens op Medium.

Het botert niet tussen Marktplaats en Pakkie

Ondanks dat Pakkie een probleem lijkt op te lossen wat Marktplaats eigenlijk jarenlang heeft laten liggen en ondanks dat veel Marktplaats-gebruikers de afhandeling van een transactie via Pakkie laten verlopen, botert het momenteel niet tussen de twee partijen.

‘Zelfs gedreigd met een rechtszaak’

De Marktplaats-manager die met Pakkie in gesprek was, is volgens Schellekens teruggefloten door eBay, de Amerikaanse moedermaatschappij die Marktplaats overnam in 2004. ” En als klapper op de vuurpijl kregen we deze week zelfs een brief waarin gedreigd wordt met een rechtszaak”, aldus de oprichter van Pakkie.

Links worden veranderd en ‘Pakkie’ wordt gecensureerd

Volgens hem is ook niet de eerste keer dat Marktplaats hen probeert tegen te werken. Zo veranderen ze sinds september 2018 de Pakkie betaal-links in alle Marktplaats-chats. Ook wordt sinds deze week het woord Pakkie, met terugwerkende kracht, uit de advertentieteksten van Marktplaats-gebruikers gehaald.”

Pakkie: ‘Samenwerken is ons doel’

Schellekens zegt niet goed te weten wat Pakkie nu verder moet doen. “Het is nog steeds onze intentie om samen te werken met Marktplaats. Er worden namelijk jaarlijks 500.000 mensen opgelicht met het kopen en verkopen van tweedehands spullen. Dit kan én moet worden opgelost. Samen de handen ineen slaan om dit te doen, dat is ons doel.”

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch