Marktplaats introduceert ratingsysteem

Marktplaats introduceert ratingsysteem

Marktplaats komt binnenkort dan eindelijk met een ratingsysteem, waarbij zowel de verkoper als de koper beoordeeld kan worden. Het systeem moet inzicht bieden in de ervaring van anderen met iemand die via Marktplaats.nl producten koopt of verkoopt.

Eigenlijk is het opmerkelijk te noemen dat Nederland’s grootste online marktplaats tot op de dag van vandaag geen beoordelingssysteem heeft. En dat terwijl Marktplaats al sinds 1999 bestaat. En toen het in 2004 door de grote Amerikaanse veilingsite eBay werd overgenomen, lag het eigenlijk in de lijn der verwachting dat Marktplaats, net als eBay, ook met een ratingsysteem zou komen voor kopers en verkopers.

Makkelijk inschatten of deal succesvol verloopt

Dat is echter nooit gebeurd, maar daar komt binnenkort dus verandering in. Met de nieuwe feature moet het voor zowel de kopende als de verkopende partij gemakkelijk zijn om in te schatten of een deal succesvol zal verlopen. Tot op heden kunnen beide partijen alleen maar afgaan op de leeftijd van iemands account.

Leeftijd van Marktplaats-account zegt ook niet alles

Nu zal het gegeven dat iemand pas net actief is op Marktplaats meer wantrouwen wekken dan wanneer iemand al tien jaar geleden actief was, maar erg veelzeggend is dit gegeven natuurlijk ook niet. Een beoordelingssysteem, waarbij elke koper en verkoper een gemiddelde score krijgt naar aanleiding van alle gegeven beoordelingen door andere Marktplaats-gebruikers, zou de beslissing voor de andere partij nog gemakkelijker moeten maken.

De aankondiging van Marktplaats.
De aankondiging van Marktplaats.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten