Marktplaats integreert PostNL-koppeling

Marktplaats integreert PostNL-koppeling

Marktplaats heeft sinds vandaag een koppeling met PostNL, waardoor verkopers vanuit huis een pakketzegel met barcode kunnen aanmaken. Hierdoor moet het verzenden van via Marktplaats verkochte producten nog makkelijker en sneller kunnen gebeuren. Vanuit ‘Mijn Marktplaats’ worden verkopers geleid naar een online PostNL-omgeving, waar ze de zending gelijk kunnen frankeren.

Na dit online frankeren hoeft de verkoper alleen nog maar het pakketje af te geven bij het postkantoor of pakketpunt, alwaar hij automatisch track-en-trace-informatie krijgt. De nieuwe koppeling heeft er ook toe geleid dat Marktplaats-verkopers via hun ‘Mijn Marktplaats’-omgeving meer informatie krijgen over verzenden via PostNL en wordt getoond waar het dichtsbijzijnde postkantoor is. Bij het online frankeren geldt er een voordeel van 45 cent op pakketten binnen Nederland ten opzichte van het normale tarief.

De koppeling zorgt er verder voor dat automatisch alle relevante informatie vanuit ‘Mijn Marktplaats’ al zoveel mogelijk wordt ingevuld. Ook worden de verzendkosten al direct bij de advertentie getoond, wat weer een mogelijk nare verrassing bij de potentiële koper wegneemt. Markplaats is het eerste platform waarop PostNL al sinds 2010 een tool plaatste om een indicatie van de verzendkosten te berekenen.

marktplaats_postnl

Marktplaats-aankopen worden steeds vaker verstuurd
Volgens PostNL is de uitgebreide samenwerking een logisch vervolg. “Marktplaats-gebruikers kiezen steeds vaker de optie om het artikel te laten versturen in plaats van het bij de verkoper thuis op te halen. Deze manier van online frankeren en de mogelijkheid om het pakket te volgen maakt dat steeds makkelijker”, aldus Carlos Mendes Aguiar, commercieel directeur PostNL Pakketten Benelux.

De koppeling is een samenwerking tussen twee bedrijven die heel wat pakketten voorbij zien komen. Op Marktplaats worden gemiddeld ruim 10 miljoen advertenties per maand geplaatst en met 7,3 miljoen bezoekers zullen dus heel wat pakketjes worden verzonden. PostNL bezorgt zelf gemiddeld zo’n half miljoen pakketten per dag.

About us

Over ons

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten