menu
lightspeed ecommerce

MamaMarketing wordt WebVedettes

MamaMarketing wordt WebVedettesOnline marketingblog MamaMarketing heeft na vier jaar toch maar de naam veranderd. Het heeft nu WebVedettes. Tegelijkertijd met de nieuwe website is er ook een online marketingbureau voor het webwinkel-mkb in het leven geroepen. Het platform gaat zich richten op ‘ondernemers die hun webwinkel met hart, ziel én winst runnen’.

Oprichters Diana van Ewijk en Dana Taberima vertellen dat de naam MamaMarketing was gericht op vrouwelijke webwinkeliers die zich op moeders richten. Maar dat was niet voor iedereen duidelijk. “Al snel bleek dat mensen dachten dat wíj ons op moeders met een webwinkel richtten. Het was hoog tijd voor een naam die meer duidelijkheid schept over wat wij doen.”

WebVedettes is veel meer dan alleen een blog. Want naast de meer dan vijfhonderd artikelen, interviews en columns over webwinkels en online marketing die het biedt, verkoopt WebVedettes bijvoorbeeld ook werkboeken. In hun webwinkeltje vind je werkboeken over ondernemen, persberichten of nieuwsbrieven schrijven, bloggen, en hoe je als webwinkelier meer kunt halen uit Pinterest en Twitter.

Trainingen en workshops voor webwinkeliers
Ook bieden de dames verschillende trainingen en workshops aan, die zowel online als offline kunnen worden gevolgd. Zo zijn er online trainingen en workshops over Twitter te volgen. Zo’n online training bestaat uit een serie videolessen, die worden afgesloten met een huiswerkopdracht. Deze wordt vervolgens klassikaal via Google Hangouts besproken.

WebVedettes organiseert ook B+B+B Workout Your Business, een meerdaags kennisevenement voor webwinkeliers, waarbij de B’s staan voor Business + Bytes + Bubbles. “Geen pitspoezen, geen haantjes die jouw bedrijf een ‘webwinkeltje’ noemen, geen kant-en-klare stands. Nope, B+B+B vindt plaats in een charmant kerkje in hartje Utrecht, praktisch naast de Dom.”

En als dat nog niet alles is, is WebVedettes ook mede-initiatiefnemer van DeWebwinkelWijzer, waar wij op dit blog al eerder over schreven.

Tags

Reacties