Magento vaker gezocht dan ecommerce

Magento wordt tegenwoordig vaker in zoekmachines gezocht dan wereldwijde populaire termen als ecommerce! Met de recent gelanceerde nieuwe community release Magento 1.4 zijn de verwachtingen voor Magento in 2010 alleen nog maar groter.

Dat Magento sterk gegroeid is afgelopen tijd en wereldwijd populairder is dan open source software formules als Virtuemart, osCommerce of Zen-Cart, was al bekend. Dat het zelfs termen als ecommerce en webshop van de troon kan stoten maakt het enkel sterker.

Alhoewel het wel in het juiste verband moet worden gezien, mensen zoeken steeds gerichter in zoekmachines en algemene termen als e-commerce, ecommerce of webshop worden dan steeds minder gebruikt, geeft het wel aan hoe populair Magento eigenlijk is. Het wordt ongeveer net zoveel keer gezocht als Virtuemart en osCommerce samen.

Dat Magento zo snel de markt heeft kunnen veroveren is interessant om te zien. Veel webdesigners blijven toch graag bij hun expertise en voor hobbyisten die nog moeten starten is Magento zeker geen gemakkelijk verhaal. Het heeft in vergelijking tot de alternatieven meer vereisten. Zowel aan de server als voor de ontwerper. Zo werkt Magento officieel enkel op een PHP5 server wat lang niet overal het geval is en de software is mede vanwege de Javascripts en AJAX codering verre van gemakkelijk te begrijpen. Zelf zien de ontwikkelaars dit als geen enkel probleem. Ecommerce is business en voor echte software ontwikkelaars is het pakket geen enkel probleem.

Magento is inmiddels door de anderhalf miljoen downloads en met de nieuwe community 1.4 versie zijn de verwachtingen voor dit open source webwinkel software pakket ook in 2010 erg gunstig.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten