Magento Imagine 2018: web-apps, Klarna en Page Builder

Magento Imagine 2018: web-apps, Klarna en Page Builder

Tijdens het jaarlijkse, grootschalige Magento-evenement Magento Imagine heeft de webwinkelsoftware-aanbieder enkele updates onthuld. Zo kondigde het een tool aan waarmee webwinkels progessive web applications kunnen maken, zijn er nu integraties met Amazon Pay en Klarna, is DHL ‘premier partner’ geworden en werkt het nauwer samen met developers en bureaus.

Magento PWA Studio

De introductie van Magento PWA Studio is een doorn in het oog van bedrijven die native apps bouwen voor webwinkels, want met deze verzameling tools kunnen bedrijven webwinkels bouwen met een app-achtige ervaring. Progressive web applications (PWA’s) moeten de vervanger worden van shopping-apps die je normaal gesproken via een appstore downloadt en installeert op je smartphone of tablet. Magento PWA Studio komt deze zomer beschikbaar via een early-adopterprogramma.

Magento Page Builder

Eind 2016 nam Magento de technologie achter BlueFoot over, een extensie waarmee je gemakkelijk content binnen Magento kan creëren en managen. De software is omgedoopt tot Magento Page Builder en de bètarelease ervan staat gepland rondom de lancering van Magento 2.3.0. Dan kunnen ook Magento Commerce-merchants en partners de software gebruiken. Daarna zal Page Builder algemeen beschikbaar worden gesteld en wordt de tool gebundeld met Magento Commerce en is het beschikbaar via de Marketplace.

Integraties met Amazon Pay en Klarna

Tijdens het event kondigde Magento Commerce ook integraties aan met Amazon Pay, Klarna en Vertex, die het afrekenproces moeten versnellen. Uit onderzoek van Baymard Institute is gebleken dat meer dan een kwart van de consumenten vindt dat het online afrekenproces te lang duurt, wat weer leidt tot winkelwagenverlaters en het verlies van potentiële omzet. De integraties met de eerder genoemde partijen moeten de checkout sneller maken, terwijl er tegelijkertijd meer betaalmogelijkheden worden toegevoegd.

DHL als Premier Partner

Daarnaast kondigde Magento Commerce aan dat DHL een ‘Premier Partner’ wordt. De twee partijen willen ervoor zorgen dat webwinkeliers de progressieve en flexibele verzendopties krijgen die ze nodig hebben om een fantastische klantervaring te kunnen bieden. De samenwerking met DHL biedt webwinkeliers de mogelijkheid om hun klanten verschillende verzend- en retouropties te bieden, waaronder next-day-delivery, internationale verzending en retourmanagement.

Magento’s ecosysteem verder ondersteunen

Een ander nieuwtje van de webwinkelsoftwareaanbieder omvat de lancering van twee initiatieven die bedoeld zijn om het wereldwijde ecosysteem van Magento te ondersteunen en verrijken. Magento Association en Community Insider Program zijn in het leven geroepen om meer samenwerking en ondersteuning te realiseren voor de 315,000 developers en 4000 bureaus die met Magento werken.

Magento Association ondersteunt techprojecten, community-evenementen, trainingen en online samenwerking. Community Insider Program geeft developers toegang tot tools en bronnen om hun kennis te verbreden.

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten