menu
lightspeed ecommerce

Magento steeds populairder

Magento steeds populairderHet is lastig om te bepalen hoe populair Magento nou precies is. Een aardige graadmeter om de populariteit vast te stellen, is om te kijken naar wat voor webwinkelsoftware de grootste webshops gebruiken. En wat blijkt: 21% van die webwinkels gebruikt inmiddels Magento.

Zelf claimen de makers dat meer dan 60.000 webwinkels gebruikmaken van Magento als webwinkelsoftware. Dat lijkt veel, maar als de helft daarvan nooit een
bezoeker zien, zijn wij nog niet onder de indruk. En dus vinden wij het onderzoek van de Engelse Magento-developer Tom Robertshaw een betere oplossing om de populariteit te bepalen.

Hij filterde uit de top 1 miljoen websites (volgens rankingssite Alexa) de webwinkels en ging bij ieder van hen na van welke webwinkelsoftware ze gebruikmaakten. Dit onderzoek deed hij voor het eerst in oktober 2010 en zijn meest recente resultaten dateren van vorige maand:


(Klik voor groter formaat.)

In totaal werden er 26594 webwinkels gevonden en van hen gebruikten er 5589 Magento. In november 2010 maakte nog 3414 webwinkels gebruik van Magento. In februari was dit aantal gegroeid tot 4074 en in juni tot 4705. De meest recente cijfers laten zien dat 21% van de webwinkels uit de top 1 miljoen best bezochte sites wereldwijd Magento heeft geïnstalleerd, oftewel een op de vijf!

Tags

Reacties