Maandag meeste bestellingen

Webwinkels zijn maandag het drukste met het inpakken en versturen van bestellingen. Ook al is het niet de dag dat er de meeste bezoekers zijn, bestellingen vinden vooral maandag plaats.

Een grappig detail dat me opviel toen ik vorige week de webwinkel eigenaar van www.videofrank.nl wilde bezoeken. Hij is fulltime bezig met zijn webwinkel en kan de tijden heerlijk flexibel indelen. Een afspraak maken leek Frank, met wie ik eigenlijk al jarenlang online contact hebt maar wie ik eigenlijk nooit face-to-face ontmoet had, ook hartstikke leuk. “Maar alsjeblieft niet op maandag, ik heb het die dag zo razend druk met bestellingen” gaf hij telefonisch aan. Waarop ik vroeg of dat kwam dat hij na vrijdagmiddag 5 uur ook gewoon weekend heeft? Nee zegt Frank. “Maandag is de dag met verreweg de meeste bestellingen.”

“Mensen zien problemen gedurende de week maar pas einde van de week of juist in het weekend gaan ze echt online op onderzoek uit. Maandag spreken ze dan de collegas en worden de bestellingen gedaan.” Aldus Frank van Videofrank.nl.

Een grappig detail waarvan ik me afvroeg of dit niet bij meer webwinkels speelde. Ik was net van plan een onderzoekje te starten tot ik zojuist zag dat Twinkle Magazine hetzelfde op was gevallen wat ze publiceerden met de resultaten van webwinkel www.redcoon.nl. Mocht je parttime willen ondernemen met je webwinkel en je afvragen welke dag van de week je dan het beste dus voor je webwinkel kunt vrijhouden: Maandag!

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten