Maak zelf een fotokubus

Maak zelf een fotokubusAls je zelf de foto’s wilt maken voor de producten in je webwinkel, dan kan dit een nogal tijdrovende klus zijn. Je moet de foto’s nemen, bewerken en uploaden. Maar het nemen van foto’s kan al een stuk makkelijker én mooier resultaat opleveren wanneer je een fotokubus gebruikt. En die fotokubus kun je gemakkelijk zelf maken!

Een fotokubus is een kubus waar je producten in kunt plaatsen, waarna je die vervolgens kunt fotograferen. Het grote voordeel van producten fotograferen in een fotokubus is dat de achtergrond en de omgeving telkens hetzelfde zijn, zodat het achteraf makkelijker is om de foto’s te optimaliseren in de nabewerking. Nu kun je een fotokubus (online) kopen, maar je kunt er net zo goed zelf één maken. Die werkt misschien niet zo goed als een professionele, maar voor de kleinere hobby-webwinkelier kan het zeker toegevoegde waarde hebben!

BENODIGDHEDEN
– Grote kartonnen doos
– Doorschijnend papier (crêpepapier)
– Een stevig wit vel papier
– Plakband
– Een stanleymesje

STAP-VOOR-STAP-UITLEG

Zet de doos op z’n kop en zorg er met plakband of tape voor dat de onderkant goed is dichtgemaakt.

Snij voorzichtig met een stanleymesje de flappen van de bovenkant eraf.

Zet de doos op z’n kant en taadaa: je hebt nu een open kubus. Maar we zijn er nog niet…

Snij vierkanten uit elke zijkant van de doos. Houd een afstand aan van tussen de 2 en 5 centimeter vanaf de rand.

De fotokubus begint nu al meer vorm te krijgen. Maar hij is nog niet compleet. We gaan nu aan het licht werken.

Knip het stevige papier op maat. Zorg ervoor dat het net zo breed is als de binnenkant van je fotokubus.

Je moet het stevige papier niet tegen de doos aan vouwen. De vouwrandjes zorgen ervoor dat het nabewerken van je foto’s moeilijker gaat. Je moet dan namelijk telkens die vouwranden ‘weg-photoshoppen’. Het papier moet dus licht gebogen blijven. De bovenkant kun je aan de dak van je fotokubus vastplakken met tape.

Aan de buitenkant van de doos plak je het crêpepaier over de door jou uitgesneden gaten. Het maakt niet of je het mooi afwerkt, je ziet of merkt er uiteindelijk toch niks van als je eenmaal foto’s van producten begint te nemen ín de fotokubus.

Nu is je simpele, maar effectieve fotokubus klaar voor gebruik! Je hoeft nu alleen nog maar twee lampen aan de zijkanten te plaatsen en je zelfgemaakte fotokubus is een feit.

Mocht je foto’s hebben gemaakt en het is je opgevallen dat de achtergrond nou niet echt wit is, dan kun je dit in bijvoorbeeld Photoshop aanpassen door de foto te openen, op Control+L te drukken (hiermee open je het Levels-venster) en zowel bij ‘Red’, ‘Green’ als ‘Blue’ de rechterschuifjes naar links te verplaatsen.

(Bron foto’s)

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten