menu
lightspeed ecommerce

M-commerce PayPal nu al 1,5 miljard

Retail via de mobiele telefoon rukt op. Dit blijkt wel uit de vele eBay transacties die reeds via PayPal mobile gedaan werden.

eBay kende in het eerste kwartaal van 2010 1,5 mijard aan mobiele transacties, dit is 2,5 keer zoveel als het totaalbedrag aan mobiele transacties in heel 2009. De mobiele PayPal applicaties die eBay gebruikt werden al meer dan een miljoen keer gedownload in drie weken.   

Geruchten over een aankomende breuk tussen eBay en PayPal zijn overigens niet waar, zo bevestigt eBay chief executive John Donahoe: “We continue to believe the best way to drive value…is to keep these two businesses together.” PayPal betalingen vormen een groot deel van de omzet van eBay, en eBay haalt heel wat nieuwe PayPal gebruikers binnen.

Dat mobiele ecommerce oprukt zegt ook Mary Meeker van zakenbank Morgan Stanley. Zij sprak over m-commerce tijdens de Atmospere conferentie van Google. Volgens Meeker is in het verleden geen enkele technologie zo snel geaccepteerd dan mobiel internet, iets waar retailers rekening mee zouden moeten houden.

Binnen 5 jaar zou mobiele verkoop 5 procent van de retailmarkt beslaan. Dit concludeert Meeker aan de hand van de penetratie van mobiel internet, die in Amerika 20 procent bedraagt. In Europa zou de marktpenetratie van 20 procent ergens in 2010 en 2011 bereikt worden. Meeker: ‘Mijn ervaring uit het verleden leert dat als een technologie die grens bereikt, er een massamarkt ontstaat.” De topanalist van Morgan Stanley heeft al een groot aantal juiste voorspellingen op haar naam staan. (bron: Emerce)

De meningen zijn echter verdeeld over wat deze cijfers nu betekenen voor webwinkeliers. Niet iedere webwinkel heeft het geld of middelen om een eigen mobiele applicatie te ontwikkelen, dus het behalen van voordeel uit de opkomst van m-commerce is (nog) niet voor iedereen weggelegd.

Dat mobiele verkoop mogelijkheden kan opleveren voor webwinkeliers bewees Wehkamp echter al. Het ontwikkelde een mobiele applicatie die wanneer de consument een product in een fysieke winkel ziet dat hij wil kopen, hetzelfde product goedkoper aanbiedt via de mobiel.

Ga jij verkoop via de mobiele telefoon toepassen in je webwinkel? En denk je dat de m-commerce een kans of een bedreiging is voor ecommerce via het vaste internet? 

         

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan