Luondo gooit handdoek in de ring

Luondo gooit handdoek in de ring

Luondo houdt – zoals verwacht – op te bestaan en adviseert klanten over te stappen naar CCV Shop. Per 1 juli volgend jaar zal de webwinkelsoftware stoppen en tot die tijd wordt klanten geadviseerd hun Luondo-shop over te zetten naar een webwinkel op basis van CCV Shop.

Dat Luondo stopt, mag geen verrassing heten. Op 1 april van dit jaar vroegen wij ons al hardop af of het einde nabij was voor de webwinkelsoftware-aanbieder. Grote indicaties hiervoor waren het heel lang uitblijven van nieuwe updates, het verwijderen van een link naar het forum vanuit het admin-dashboard en de complete radiostilte vanuit de eigenaren.

Luondo kon veranderingen niet meer aan

Nu wordt op de homepage van Luondo uitgelegd waarom het in de huidige vorm stopt met bestaan en overgaat in CCV Shop.  Zo zegt het dat er de afgelopen jaren zoveel aanvullende voorwaarden bijkwamen, waardoor ze niet de updates en service konden verlenen die ze wilden.

Als voorbeelden geeft het bijvoorbeeld de aankondiging van Google dat alle websites mobiel-vriendelijk moeten zijn om hoog te komen in de zoekresultaten, het feit dat webwinkels AVG-proof moesten zijn en dat de verplichte SSL-certificaten voor alle webwinkels doorgevoerd moesten worden.

Onmogelijk serieus mee te doen met de top

Al deze aanpassingen, die in feite elke aanbieder van webwinkelsoftware heeft moeten doorvoeren, kosten stuk voor stuk maanden werk volgens Luondo. “Maar zonder een groot team van meerdere programmeurs, vormgevers, marketeers en een flink supportteam is het onmogelijk om nog serieus mee te doen in de top van de webwinkelsoftware.”

Nadat Luondo achterbleef bij de veranderde softwaremarkt, zag het zich genoodzaakt om contact te leggen met CCV Shop om te kijken of zij mogelijkheden zagen. “Na een aantal ontmoetingen bleek een nauwe samenwerking met CCV Shop de beste oplossing, waarbij we actieve Luondo’ers de mogelijkheid geven om zo eenvoudig mogelijk over te gaan naar CCV Shop.”

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Ontvang meer artikelen zoals deze via e-mail

Gerelateerde berichten