Looped Goods toont circulaire producten uit Vlaanderen

Looped Goods toont circulaire producten uit Vlaanderen

Het van origine Nederlandse platform Looped Goods toont sinds kort ook circulaire producten uit Vlaanderen. De website verkoopt tal van producten die zijn gemaakt van restmateriaal of aanzetten tot een duurzame levensstijl

LoopedGoods.be is een online marktplaats vol circulaire producten gemaakt door startende ondernemers, designers en kleine organisaties uit eigen land. Het platform komt oorspronkelijk uit Nederland, en bevat dus ook veel producten uit dat land, maar is vanaf nu ook in Vlaanderen actief.

Verhaal achter de producten

De site is niet louter een webshop die droogjes producten verkoopt. Nee, bezoekers krijgen het verhaal achter de producten en de makers te zien. Ze lezen waarom er mode is gemaakt van matrassencovers en hoe bijvoorbeeld bier is ontstaan op basis van oud brood.

Bezoekers lezen bijvoorbeeld hoe bier wordt gemaakt op basis van oud brood.

LoopedGoods.be is voortgekomen uit onderzoeksproject Waste_full, een initiatief van Mic Mac Minuscule, Kabinet O, Kunnig en Netwerk Bewust Verbruiken. De webshop is ontstaan nadat het ondernemerskoppel Jona Mukabalisa en Gert Linthout van Mic Mac Minuscule in contact kwam met de ondernemers achter het Nederlandse platform LoopedGoods.

‘Circulaire economie zonder afval is de toekomst’

“De coronacrisis heeft nog eens duidelijk in de verf gezet dat lineair produceren en consumeren niet meer van deze tijd is. Een circulaire economie zonder afval is de toekomst”, zo zegt Jona Mukabalisa. “Vele creatieve jonge starters gaan hier al actief mee aan de slag, maar kunnen zich vaak moeilijk manifesteren in een markt die gedomineerd wordt door grote, vaak buitenlandse spelers zoals bol.com en Coolblue. De harde cijfers tonen dat 50 procent van de startende webshops in België jammer genoeg faalt. Met LoopedGoods.be willen we de meest waardevolle ideeën betere kansen en méér slagkracht geven. ”

50% van startende webshops in België faalt.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten