Lokale ondernemers beginnen webwinkel

Lokale ondernemers beginnen webwinkel

Lokale ondernemers beginnen webwinkel TwenteVersLokale ondernemers die samenwerken en een webwinkel beginnen; we zien het steeds vaker. Nieuwste spelers op de markt zijn vier winkeliers uit Twente die een webwinkel startten onder de naam Twentevers. Een groenteman, een bakker en een slager verkopen hun waren nu online voor iedereen uit de buurt.

Zo’n stap kan gezien worden als een poging om de concurrentie met online ondernemers, die steeds meer terrein winnen, aan te gaan, maar zoveel concurrentie is er online nog niet in de etenswarenbranche. Het is dan ook vooral een extra service richting de klanten. “Er zijn steeds meer mensen die weinig tijd hebben en daardoor niet naar de winkel kunnen komen. Ook voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn, is het een ideale service”, aldus groenteman Gert-Jan Wiemerink op GoorsNieuws.nl.

Stenen winkeliers werken online samen
Desondanks lijkt het een trend te worden voor offline ondernemers om hun krachten te bundelen en zich samen online te presenteren in een webwinkel. Eerder werd Topshoe.nl gelanceerd, een samenwerking tussen 22 schoenenverkopers die samen 35 stenen winkels hebben. En de website Twentevers.nl is een uitbreiding van het concept dat in Zuid-Holland draait onder de titel RegioVers.

Zo op het eerste gezicht ziet de TwenteVers-webwinkel er mooi uit. De producten staan overzichtelijk per categorie weergegeven en als je iets probeert te bestellen, wordt eerst gecontroleerd of ze wel in je postcode bezorgen. Wat nog wel een nadeel is, is dat je in de webwinkel voor minstens 15 euro moet bestellen. Meevaller is dat de verzendkosten (€2,95) niet echt hoog zijn. Retourneren is (logischerwijs) niet mogelijk, omdat het om verse producten gaat.

Toekomstmuziek?
Hoe dan ook zullen we dit soort initiatieven nauwlettend en met interesse in de gaten houden. Want als schoenenverkopers en slagers zich steeds meer online gaan begeven, is het interessant om te zien hoe dit alles zich gaat ontwikkelen in de toekomst. Misschien groeit RegioVers wel uit tot een landelijk concept, waarbij lokale ondernemers als slagers en groenteboeren online hun krachten bundelen en hun regio via het web bedienen.

Er is ook al zoiets als Trrring, een nieuw concept dat thuisbezorging van verschillende huishoudelijke diensten en versproducten in een webwinkel aanbiedt. En lokale schoenenverkopers en kledingwinkels zullen ook steeds vaker online actief zijn en voor je het weet kan je via wat simpele klikken bestelen bij haast iedere buurtsuper of lokale winkel… Toekomstmuziek of een onnodige stap voorwaarts?

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten