picqer

Logistieke partner Alibaba opent filiaal in Luik

Logistieke partner Alibaba opent filiaal in Luik

Dat Alibaba België ziet als een interessante plek om van daaruit Europese consumenten te bedienen is bekend. Maar de uitwerking van die plannen is nu een stuk concreter geworden. Het Chinese logistieke bedrijf 4PX, een partner van Alibaba, gaat namelijk een filiaal openen in Luik.

Vorige maand was Alibaba-oprichter Jack Ma in België en sprak hij met premier Charles Michel. De twee spraken onder meer over de mogelijke investering van Alibaba in Luik, een deal die veel jobs kan opleveren.

Luik moet Europees bruggenhoofd worden

Daarnaast is er ook nog de intentieverklaring tussen de luchthaven van Luik en Cainiao, de logistieke dochter van Alibaba. De Chinese ecommerce-gigant wil uiteindelijk van Luik een Europees bruggenhoofd maken, zo schrijft De Tijd. En nu is er dus 4PX dat een half miljoen euro stopt in de oprichting van het Belgische filiaal 4PX Express BE ten noorden van de luchthaven van Luik.

4PX handelt pakketjes en post af

4PX is een onderaannemer van Alibaba, maar werkt ook voor andere ecommerce-reuzen als Amazon en eBay. Dit Chinese bedrijf levert aan hen diensten als de afhandeling van pakketjes en post en is nu vooral bezig met het uitbouwen van haar eigen netwerk van distributiecentra. De Belgische vestiging van 4PX zal goederen afhandelen die besteld worden via Alibaba. Het gaat hierbij om producten die vanuit Hongkong worden overgevlogen naar Luik en van daaruit bij de Europese consument moeten terechtkomen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten