Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Laadtijd en beschikbaarheid van Twinkle100

Laadtijd en beschikbaarheid van Twinkle100Een goede laadtijd en dito beschikbaarheid zijn cruciaal voor de grootste webwinkels. Immers, als het voor de klant te lang duurt of hij kan de webwinkel op dat moment niet eens bereiken, dan zal er geen bestelling plaatsvinden en kijkt hij bij de concurrent. Measureworks onderzocht de laadtijd en beschikbaarheid van de 100 grootste winkels volgens Twinkle.

Een snellere website leidt toch meer bezochte pagina’s, tevreden bezoekers en uiteindelijk hogere conversie-cijfers. Fred Wilson van Union Square Ventures zegt dan ook: “Performance is not a feature, but a requirement.” En met de toenemende populariteit van smartphones en tablets is een goede laadtijd en dito beschikbaarheid nog crucialer geworden voor het succes van de moderne webwinkel. In samenwerking met Twinkle onderzocht Measureworks de prestaties van de honderd grootste webwinkels in ons land en de dertig grootste spelers uit de online reisbranche.

H&M de snelste
Uit het onderzoek (pdf) bleek dat de snelste website uit de lijst, die van H&M, 1,38 seconde nodig had om op het scherm te verschijnen. De webwinkel van H&M was hiermee iets sneller dan Kpn.com (1,72 seconden) en Ibood.com (2,02 seconden). De drie langzaamste websites uit de Twinkle100 bleken Menatwork.nl (7,7 seconden), Score.nl (8,06 seconden) en Thuisapotheek.nl, dat 10,38 seconden bezig was met alles te laden. Overigens was in de Travel30 NSHispeed.nl de langzaamste met een laadtijd van 15,3 seconden. What’s in a name…

 
 

Dat de ‘bottom 10’ uiteindelijk gemiddeld drie keer zo langzaam is als de top 10 mag geen verrassing heten, aangezien de gemiddelde website uit de onderste regionen 1579 kb moet downloaden tegenover 622 kb bij een gemiddelde website uit de top 10. Ook het aantal objecten (113 versus 49) verschilt sterk, net als het aantal third party-diensten (9,5 versus 4)..

Twinkle100 sneller dan Alexa 2000
Vorige maand schreven we nog over een onderzoek van StrangeLoop Networks waaruit blijkt dat de tweeduizend best bezochte ecommerce-sites, volgens Alexa, langzamer zijn dan twee jaar geleden. De Twinkle100 blijkt met een gemiddelde laadtijd van 4,64 seconden zelfs dertig procent sneller dan de gemiddelde website uit deze Alexa top 2000 best bezochte ecommerce-sites! Dat websites langzaam laden komt onder andere doordat ze steeds vaker gebruikmaken van content geleverd door derden. Hierbij kun je denken aan afbeeldingen, advertenties, maar ook analytics-tools of social media-buttons. Allemaal hartstikke leuk en handig, maar het vertraagt de boel ook.

In de top twintig van meest gebruikte externe componenten zien we dat Google de grootste vertrager is met 89% van de sites die google-analytics.com gebruikt, 51% die doubleclick.net gebruikt en nog eens 44% die koppelingen heeft met diensten via googleadservices.com. Facebook is op social media-gebied de grootste vertrager met 31% die facebook.com gebruikt, 24% die fbcdn.net gebruikt en 14% die iets aanbiedt of gebruikt via facebook.net.

Een volledige lijst met daarin de laadtijd en beschikbaarheid van alle webwinkels uit de Twinkle100 vind je in dit pdf-bestand.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch