lightspeed ecommerce

KVK start met Retail Innovatie Vouchers

kvk start met retail innovatie vouchersDe Kamer van Koophandel gaat winkeliers helpen die willen innoveren. Dat doet het met behulp van Retail Innovatie Vouchers, waarvan de eerste is uitgedeeld aan een juwelier. De Retail Innovatieve Voucher is subsidie tot drieduizend euro en is bedoeld voor internet-investeringen.

Een beetje winkelier weet tegenwoordig wel dat klanten zich steeds meer en vaker online oriënteren, dat een webwinkel verschillende voordelen heeft ten opzichte van offline initiatieven en dat je social media als extra marketing- of zelfs verkoopkanaal kan inzetten. Maar als je een stap verder wilt, ben je vaak gebonden aan factoren als tijd en geld. Wat niet iedere winkelier heeft. En dus wil de Kamer van Koophandel deze innovatieve winkeliers helpen door middel van zogeheten innovatievouchers.

Ambitieuze winkeliers of horeca-ondernemers kunnen zich met hun uiteraard vernieuwende idee melden bij de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland. En natuurlijk mag een webwinkel met een vestiging of showroom zich ook gewoon melden. Als jij denkt te kunnen innoveren met bijvoorbeeld meer mobiele techniek, gebruik van social media, of heuse gezichtsherkenning in je stenen winkel dan kun je je proberen aan te melden. Of drieduizend euro dan genoeg is om een compleet vernieuwend idee te realiseren is natuurlijk de vraag. Maar ach, alle beetjes helpen zullen we maar denken.

KVK denkt verder dan alleen een webshop

De Kamer van Koophandel probeert in de brochure wel ondernemers aan te spreken die ‘verder denken dan het starten van een webshop of het uitbreiden hiervan’. Ga dus goed na of jij met je onderneming überhaupt wel kans maakt op zo’n voucher. Mocht je uitgekozen worden, dan kun je deskundige hulp inschakelen om het internet nog beter te integreren in je bedrijfsvoering. De kosten hiervan worden, tot een maximum van drieduizend euro, vergoed door de Kamer van Koophandel.

Om zo’n voucher aan te kunnen vragen moet je als ondernemer wel minstens één fysieke vestiging hebben en maximaal 25 werkzame personen hebben. Ook moet je al gebruik hebben gemaakt van de dienstverlening van de KVK om via internet je klanten beter te bereiken of je winkel aantrekkelijker te maken. Als voorbeeld noemt de KVK een profiel op hun site HetnieuwewinkelenZWN.nl.

Voucher nu alleen regionaal inzetbaar
Voor zover wij weten is de Retail Innovatie Voucher nog alleen actief in de regio Zuidwest-Nederland, maar mocht het project aanslaan, dan kijken wij niet raar op mochten de vouchers ook in andere regio’s van de KvK worden uitgedeeld.

Gerelateerde berichten