menu

Kritiek op webwinkel Amazon door storing

Een van de grootste webwinkels wereldwijd, Amazon.com heeft zich de woede op de hals gehaald door tijdelijk homoseksuele boeken uit het assortiment van de webwinkel te halen. Volgens een woordvoerder gaat het om een technische storing.

Door een technische storing waren er tijdelijk enkele duizenden titels niet meer vindbaar in de webwinkel over onderwerpen als Health, Mind & Body, Reproductive & Sexual Medicine, en Erotica. Volgens Amazon.com is het probleem inmiddels zo goed als opgelost.
 
Op het internet heeft de storing voor veel protest gezorgd. Op verschillende weblogs en Twitter websites staat kritiek over het feit dat er tijdelijk geen homoseksuele boeken te vinden zouden zijn.
 
Over webwinkel Amazon.com

Amazon.com is een van de toonaangevende webwinkels van Amerika. Ze zijn al online sinds 1996 en waren direct een grote hit. Daarnaast was het een van de eersten die affiliate marketing inzetten voor de webwinkel. Als je nu naar de webwinkel gaat lijkt het een groot open source webwinkel systeem maar niets is minder waar. De open source webwinkel software ontwerpers bouwen juist Amazon.com na omdat deze bij het publiek zo bekend en betrouwbaar overkomt. 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan