e-boekhouden

Koopt Google Like.com?

Google zou bezig zijn met onderhandelingen om de ecommerce website Like.com te kopen. Google zou het bedrijf voor 100 miljoen willen kopen. Het zou hierbij vooral gaan om de visual search technologie, waarmee afbeeldingen van producten effcient en snel gevonden kunnen worden.

Like.com laat je producten zoeken aan de hand van een omschrijving ervan, of aan de hand van een afbeelding van een gelijkend product. Waar andere zoekmachines voor afbeeldingen, zoals die van Google, hun zoekresultaten baseren op de titel en bij de afbeelding gevoegde trefwoorden zorgt de visual search technologie van Like.com ervoor dat afbeeldingen herkend kunnen worden aan de hand van wat op de foto te zien is.

Like.com ontstond na een koerswijziging van Riya, een foto-zoekmachinesite die zich vooral richtte op gezichtsherkenning. Riya besloot in 2006 het roer om te gooien en zich met Like.com te richten op het zoeken van afbeeldingen aan de hand van visual search om zo online shoppers te helpen producten te vinden.

In 2005 toonde Google ook interesse in Riya, maar het kwam toen niet tot een deal omdat Google er toch vanaf zag. Nu zou Google al vergevorderd zijn in het aankopen van Like.com.

Waarom Google zoveel geld overheeft voor Like.com en wat de uiteindelijke plannen ermee zijn blijft nog onduidelijk. Aannemelijk lijkt dat Google zich wil gaan richten op Visual Search en de technologie van Like.com wil gebruiken om het zoeken aan de hand van afbeeldingen voor zijn gebruikers mogelijk wil maken.

DIt zou een grote verandering betekenen binnen het ‘zoeklandschap’ en bovendien veel invloed hebben op de ecommerce markt. De consument zou met visual search immers direct in de zoekmachine kunnen zoeken naar afbeeldingen van gewenste producten, en producten dus ook al in de zoekresultaten kunnen beoordelen aan de hand van afbeeldingen ervan. Dit maakt productafbeeldingen nog belangrijker dan ze al zijn, omdat de afbeeldingen nu ook bezoekers over moeten halen om door te klikken naar de webwinkel.

bron: TechCrunch

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten