menu

Koop je carnavalsoutfit online

Komend weekend barst beneden de rivieren het carnavalsgedruis weer los. Echte carnavalsvierders hebben hun outfit natuurlijk al lang en breed klaar liggen, voor de last minute vierders is er altijd nog het internet.

Het jaarlijkse carnaval komt voort uit een katholiek gebruik. Het vindt plaats in het weekend voor ‘aswoensdag’: de dag waarop voor katholieken de periode van vasten begon. Voor het vasten ging men zich tijdens carnaval nog te buiten aan eten en drank. Oorspronkelijk zou carnaval een heidens feest geweest zijn dat door de christelijke kerk omgevormd werd naar een christelijke traditie omdat dit makkelijker zou zijn dan het uit te bannen.

Vandaag de dag is carnaval vooral een drankfestijn waarbij het verkleden erg belangrijk is. Carnavalskleding wordt al weken van tevoren uitgezocht. Voor wie niet zo goed voorbereid is bestaan er gelukkig verschillende webwinkels die carnavalskostuums aanbieden. Enkele hiervan geven aan al geen bestellingen voor carnaval meer aan te nemen, dus wie echt nog een kostuum zoekt en geen tijd heeft om te gaan winkelen moet snel zijn!

Vrijwel alle webshops die online carnavalskleding aanbieden horen bij een offline winkel. Duidelijk is dat bij de meeste de focus niet ligt op de online verkoop. Vaak hebben de winkels een niet heel professionele uitstraling en een omslachtig bestelsysteem. Sommige sites verkopen niet online maar tonen alleen de artikelen die in de offline winkel te verkrijgen zijn. 

Toch zijn er ook winkels die het wel goed doen. Zij zien in dat er ook op het internet goed aan carnaval te verdienen valt en hebben een nette en goed georganiseerde webwinkel.

Feestartikelen.nl is een mooie website met een professionele uitstraling en een vrij groot assortiment. Wel geeft de winkel zelf al aan dat veel kostuums uitverkocht zijn en dat door de grote drukte moeilijk bij te houden is welke kostuums dit zijn. Riskant dus.

Bij Het Feestbeest kun je terecht voor leuke carnavalskleding tegen niet al te hoge prijs. Volgens de website kan er snel bezorgd worden, erg handig voor last minute carnavallers. Behalve de geijkte outfits als piraten, boeven en cowboys zijn er ook wat originelere outfits als camping smokings en golf-outfits.

Ook Crazy Suits biedt originele outfits aan. Leuk zijn het Bananaman kostuum en alle outfits uit de populaire komedie Little Britain. Wel wat duurder allemaal, maar bezorging is gratis boven de €50,-.

Over het algemeen is het aanbod van carnavalskleding op het internet groot maar laat de kwaliteit van de winkels nog te wensen over. Voor de winkels die het wel goed voor elkaar hebben valt er vrij veel te verdienen via het internet, mits ze ook een snelle levering garanderen. Wie vroeg genoeg inkopen doet gaat namelijk eerder naar een offline carnavalswinkel, terwijl last minute kopers die hier geen tijd meer voor hebben sneller via het internet bestellen.

 

Tags

Reacties

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan