Komrads zoekt half miljoen voor internationale groei

Komrads zoekt half miljoen voor internationale groei

Sneakermerk Komrads wil graag internationaal uitbreiden. Om die groei te kunnen financieren zoekt het Belgische merk investeerders. Dat doet het via het Nederlandse platform Eyevestor. Het doel is om een half miljoen euro op te halen.

Komrads is een schoenmerk dat z’n oorsprong kent in Oost-Europa. Het is namelijk opgericht uit liefde voor het sneakermodel 0051, dat in 1951 op de markt kwam als Sovjet-tegenhanger van de bekende Amerikaanse All Stars van het merk Converse.

Toen Komrads’ medeoprichter Mark Vandevelde vernam dat 0051 niet meer geproduceerd werd, besloot hij de modelrechten op te kopen en de sneaker, onder de naam Komrads, opnieuw uit te brengen.

Omzet verdubbeld en webwinkel verder uitgebouwd

Vorig jaar wist het merk, ondanks de coronacrisis, haar omzet de verdubbelen. Vandevelde en zijn vrouw Greet Goegebuer concentreerden zich daarnaast op de uitbouw van hun webwinkel en het cross-border netwerk van agenten die de schoenen verkopen. Dat laatste gebeurt onder andere in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Scandinavië en Portugal. Volgens Knack zijn er ook al gesprekken gestart in de VS, Japan en Zuid-Korea.

Om deze internationale groei mogelijk te maken is er geld nodig. Iets wat Komrads via het online platform Eyevestor wil gaan ophalen. Geïnteresseerden kunnen aandelen kopen, die worden ondergebracht in een coöperatie. “Op het platform kun je onder andere de koers inzien en aandelen kopen en verkopen. Ook alle communicatie zal daar gebeuren”, zo legt Vandevelde uit. Op termijn zal er ook dividend worden uitgekeerd.

Komrads wil 500 duizend euro ophalen.

20 procent gaat naar productontwikkeling

Komrads wil via het platform 500 duizend euro ophalen. De helft hiervan is om de internationale uitbreiding en de ecommerce-business mogelijk te maken. Daarnaast gaat twintig procent naar productontwikkeling, twintig procent naar het opzetten van een circulariteitsprogramma en de overige 50 duizend euro wordt gebruikt om schulden af te lossen.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten