Koelvest.nl: ‘steken nu meer tijd in groei’

Koelvest.nl: ‘steken nu meer tijd in groei’

Zes jaar geleden bedacht Jochem van Mill dat hij naast verwarmde handschoenen ook verkoelende kleding zou kunnen verkopen. Wat begon als een leuk project groeide al snel uit tot een volwaardige webwinkel. Ecommerce News ging met hem in gesprek.

Het verkopen van verwarmde handschoenen zorgde jaarlijks voor vier maanden drukte, waarna Jochem het verder vrij rustig had. Hij richtte Koelkleding.nl en Koelvest.nl op als een leuk project voor ernaast. “Door klimaatverandering zag ik hier al snel de potentie van in.”

Het bedrijf verkoopt koelvesten voor particulier en industrieel gebruik. Daarnaast produceert het ook koelpetjes om het hoofd koel te houden. “Onze producten zijn de langst verkoelende op de markt,” vertelt Jochem trots. De normale koelvesten werken bijvoorbeeld maximaal 72 uur lang, terwijl die van een concurrent maximaal 8 uur verkoeling biedt.

Hoogwaardige kwaliteit was een vereiste

Doordat hij al eerder een webshop had opgezet wist Jochem welke valkuilen hij nu moest vermijden. “We wilden van de onderkant van de markt wegblijven. Met verwarmde kleding hadden we al eens matige kwaliteit aangeboden voor lage prijzen, maar dat leverde alleen ontevreden klanten op.”

We wilden van de onderkant van de markt wegblijven.

Hierom zocht het bedrijf een fabrikant die hoogwaardige kwaliteit zou kunnen leveren. “We hebben veel testen uitgevoerd, waar IZI BodyCooling.com met kop en schouders bovenuit stak.” Aangezien deze fabrikant tijdens de afgelopen vier edities van de Olympische Spelen TeamNL had verzorgd, was Jochem er zeker van dat de kwaliteit hier goed zat. Sindsdien werken de bedrijven nauw samen.

‘Je bent verantwoordelijk voor de producten die je invoert’

Doordat Koelvest.nl gebruikmaakt van een leverancier met een hoofdkantoor in Nederland, kan het bedrijf de producten inkopen in ons land, waardoor het niet te maken heeft met importregelingen.

Zoals bekend kiezen veel andere webshops ervoor om hun producten in te kopen bij een Chinese leverancier als Alibaba. “Besef dat je dan wordt aangemerkt als importeur en je aansprakelijk bent voor de producten die je invoert.” Volgens Jochem is het voor ondernemers noodzakelijk om onafhankelijke keuringen uit te voeren over de producten en advies in te winnen over een goede product- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. “Bij importeren komt meer kijken dan je in eerste instantie denkt”, benadrukt Jochem.

‘Nu de mogelijkheid om ons volledig te richten op groei’

Door de drie hittegolven afgelopen zomer raakte de voorraad van Koelvest.nl toen al snel uitverkocht. “We hebben vaak nee moeten verkopen. De bedrijven en consumenten die toen te laat waren zijn er nu vroeg bij met hun bestellingen.”

Door de fulfilment volledig uit te besteden kunnen we gebruikmaken van late cutoff-tijden en meer tijd investeren in de groei van het bedrijf.

Dit jaar verwacht het bedrijf weer een warme zomer en dus weer een hoge piekdrukte, waardoor het op zoek ging naar slimme manieren om die drukte aan te kunnen. “We hebben besloten de fulfilment volledig uit te besteden. Op die manier kunnen we gebruik maken van late cutoff tijden en kunnen we meer tijd investeren in de groei van het bedrijf.”

Uitbreiding buitenland

Een manier waarop het bedrijf zich met de groei bezighoudt is door een uitbreiding naar het buitenland te verwezenlijken. “We gebruikten al langer de multistore-oplossing van OpenCart3, maar we voeren op dit moment een vernieuwd, moderner design door.”

Het bedrijf wil de voorraad van de webshops gescheiden houden. Hierom worden voorraadlocaties in Nederland, Spanje en Engeland klaargemaakt. Het bedrijf hoopt deze zaken achter de schermen geregeld te hebben voordat het hoogseizoen begint.  “Het is nu eenmaal een seizoensproduct dat het warmteprobleem van mensen kan oplossen. Zodra zij onze koelvesten hebben gevonden willen ze deze ook zo snel mogelijk in huis hebben.”

Pleuni

Pleuni

Pleuni werkt sinds 2019 bij Zietuwel, waar ze nieuwsberichten schrijft voor Ecommerce News en Ecommerce News Europe.

Bekijk alle berichten van Pleuni

Gerelateerde berichten