lightspeed ecommerce

Kobo wil digitale boekenmarkt veroveren

Kobo E-books komt naar NederlandEr is een goede kans dat je nog nooit van Kobo gehoord hebt. En bij e-books als eerste aan Amazon en Bol.com denkt. Maar deze zomer komt daar verandering in. Tenminste als het aan Kobo ligt. De wereldwijde nummer twee op de digitale boekenmarkt, breidt momenteel uit in heel Europa en komt deze zomer al naar Nederland!

Digitale boekenmarkt
In Nederland is de digitale boekenmarkt afgelopen jaar goed van de grond gekomen. Zo hoopte Bol.com eerst nog  enkele tienduizenden e-books te verkopen, maar verkocht de webwinkel naar eigen zeggen al honderdduizenden digitale boeken en enkele tienduizenden e-readers. In een persbericht beschreef de webwinkel zelfs dat de groei in Nederland zelfs groter dan in de Verenigde Staten zou zijn.

Maar Nederland is niet het enige land dat met interesse naar de digitale boekenmarkt kijkt. In heel Europa zijn de ontwikkelingen merkbaar en het bedrijf Kobo wil hier graag op inspringen. Het bedrijf ziet echter ook de opkomst van lokale spelers zoals Bol.com of de grote internationale groei van Amazon. Om dus niet te laat te zijn wil het bedrijf al deze zomer heel Europa gaan veroveren.

Kobo Books
Kobobooks.com is een onderdeel van Indigo Books & Music en daarmee onderdeel van een van de grotere webwinkels wereldwijd. Maar als naam is Kobo zelf ook aan een mooie groei bezig. Het is gelanceerd in 2009 maar heeft inmiddels meer dan drie miljoen klanten en toont een groei van een miljoen nieuwe klanten in alleen al de laatste negentig dagen. Het is, naast Amazon, de grootste pure online speler op de digitale boekenmarkt. Een mooie prestatie die een mooie omzet met zich meebrengt. Maar het bedrijf wil meer.

Afgelopen week heeft het bedrijf een nieuwe investeringsronde van 53 miljoen dollar opgehaald wat wordt gebruikt voor een internationale uitbreiding. Als eerste is Europa aan de beurt. Al in mei verwacht het bedrijf in Duitsland, na de VS de grootste boekenmarkt, en in Spanje een webshop te kunnen lanceren. Om deze snelle groei te kunnen realiseren zoekt het bedrijf massaal naar (content) partners en webshops die het aanbod van deze speler eventueel ook kunnen verkopen. Als je nu je e-books aan de man wil brengen, of een partner zoekt die waarschijnlijk op korte termijn veel aanbod weet te genereren, is dit dus het moment om contact op te nemen.

Ook de strategie na Duitsland en Spanje zijn al bekend. Op 11 april tijdens een boekenbeurs in het Verenigd Koninkrijk kondigde Kobo Books aan dat het deze zomer een lokale website verwacht te lanceren in Frankrijk, Italië en … Nederland! Ons land is zowel op de beurs, als in de laatste twee persberichten specifiek genoemd en cijfers die Bol.com naar buiten heeft gebracht zullen Kobo zeker motiveren om een snelle lancering in ons land te realiseren.

Gerelateerde berichten