e-boekhouden

KLM start met Magento Enterprise

KLMHoe concurreert KLM met de prijsvechters en op internetgerichte concurrenten? Dat kan alleen met meer service, een groter dienstenpakket en meer kwaliteit. En dus komt KLM met iets unieks! Online BTW-vrije artikelen bestellen die in het vliegtuig worden afgeleverd. Voor de software is gekozen voor Magento Enterprise.

KLM maakt de stap niet over een nacht ijs. Al langere tijd is via de shop van KLM te zien dat er al kennis is gemaakt met Magento. Nu bekend wordt dat er een complete nieuwe webwinkel op basis van de Enterprise versie van Magento ontstaat geeft aan dat de luchtvaartmaatschappij hier blijkbaar toekomst in ziet.

De webwinkel zal wereldwijd stapsgewijs worden uitgerold en wordt gekoppeld aan KLM.com en het frequent flyer-systeem Flying Blue. Via de nieuwe webwinkel kunnen mensen straks met hun KLM-ticket voor vertrek hun favoriete producten bestellen, die dan gedurende de vlucht worden geleverd. In de toekomst zal thuislevering, maar dan mét btw, ook worden ondersteund.

Samenwerking van Realvine en Strawberries
De opdracht wordt uitgevoerd door een samenwerking van Realvine en Strawberries. Beide bureaus zijn zelfstandig en hebben een eigen portfolio, maar werken ook geregeld samen en kunnen op die manier concurreren met de grootsten van ons land. Het ontwerp en concept wordt door Strawberries geleverd. De techniek is op basis van het commerciële Magento Enterprise pakket en wordt uitgevoerd door Realvine. Deze werd in 2008 de eerste officiële Magento-partner in Nederland, en liet eerder al via een lichtelijk cryptische tweet weten erg blij te zijn met de opdracht van een van de grootste multinationals uit ons land:

Deze samenwerking is natuurlijk prachtig nieuws voor Realvine, dat eerder al werkte voor Repeat Cashmere, iCentre en vele anderen. Op de eigen website maakten ze gisteren kort het nieuws bekend. Maar ook voor Magento is dit een heuglijk nieuwsfeit. Zoals Aldo Wink van Realvine terecht opmerkt lijkt het er inderdaad op dat Magento doorbreekt bij de grote multinationals.

Gerelateerde berichten