Ecommerce News
menu
lightspeed ecommerce

Klarna: omzet en winst toegenomen met 39%

Klarna: omzet en winst toegenomen met 39%

Klarna laat nog steeds prachtige cijfers zien. De Zweedse betaalprovider zag haar omzet met bijna veertig procent toenemen tot 233 miljoen euro, terwijl de winst met een soortgelijk percentage toenam tot 8 miljoen euro. Voor Klarna is dat een goed vertrekpunt voordat het lanceert in het met zware concurrentie bezaaide Amerika.

De financiële resultaten van Klarna laten zien dat Klarna de laatste jaren aardig groeit. In de afgelopen jaar wist het de omzet met 86 procent te laten stijgen, terwijl de winst met 214 procent toenam. En dat zijn mooie cijfers voor een bedrijf dat al tien jaar oud is. De winstmarge mag met 8 miljoen euro dan misschien wel wat laag zijn, maar dat is te verklaren door de internationale uitbreiding die Klarna een paar jaar terug heeft ingezet.

(in miljoenen euro's)
(in miljoenen euro’s)

Zo kondigde het vorig jaar in september aan dat het uitbreidt naar Amerika, terwijl het een paar maanden daarvoor al de lancering in het Verenigd Koninkrijk bekendmaakte. En in maart 2014 maakte de aanbieder van achterafbetalen bekend dat het de Duitse concurrent en marktleider Sofort heeft overgenomen.

Daarbij nam Klarna vorig jaar 480 mensen in dienst en verhuisde het bedrijf haar hoofdkantoor naar het centrum van Stockholm. Vandaag de dag telt Klarna meer dan 1200 werknemers in diverse landen.

Groeigarantie voor Klarna Checkout-klanten
Gisteren kondigde Klarna in eigen land een groeigarantie aan voor nieuwe Klarna Checkout-winkeliers. Als een ondernemer ontdekt dat Klarna Checkout niet voor een toename in omzet zorgt (wat betreft hogere conversie of gemiddelde orderwaarde) dan mogen ze gebruikmaken van de garantie.

Tags

Reacties

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch