Klarna neemt Sofort over

Klarna neemt Sofort overKlarna heeft Sofort, de marktleider in Duitsland overgenomen. De twee betaalproviders hebben nu samen zo’n 10 procent marktaandeel van de Noord-Europese ecommerce markt en 25 miljoen gebruikers. Gezamenlijk gaat er zo’n 10 miljard dollar om in het bedrijf. Een precies overnamebedrag is niet bekend, maar er gaan geluiden dat het om ongeveer 150 miljoen dollar gaat.

Klarna, dat in de afgelopen jaren nog zo’n 250 miljoen dollar ophaalde bij investeerders als Sequoia Capital, heeft nu dus zelf een overname gedaan. Door Sofort te kopen heeft het Zweedse bedrijf nu een netwerk dat veertien landen omhelst en meer dan 43.000 webwinkeliers bevat. Beide bedrijven hebben vooral veel klanten in Duitsland, daar komt meer dan de helft van hun klantenbestand vandaan.

Klarna neemt Sofort over van dienst grootaandeelhouder Reimann Investors, maar het is van plan om beide bedrijven gewoon los van elkaar te laten opereren. Sofort is een Duits direct-overschrijvingssysteem Een vaststaand feit is de overname trouwens nog niet, het moet eerst goedgekeurd worden door de Zweedse toezichthouder op het financiële systeem.

‘Overname Sofort maakt Klarna leading in Europa’

Volgens the Financial Times heeft Klarna, dat 200 miljoen omzet per jaar heeft, met de overname een stap in de goede richting gezet om de leidende Europese betalingsprovider te worden én een geduchte concurrent voor grote Amerikaanse bedrijven als PayPal, Visa en MasterCard.

In september van dit jaar hoorden we nog verhalen dat Klarna op Afterpay (de nummer 2 in Nederland, na Klarna) zou azen, maar die overname is toen niet doorgegaan.

Gerelateerde berichten