Klarna haalt €547 miljoen op

Klarna haalt €547 miljoen op

Klarna heeft een bedrag opgehaald van 650 miljoen dollar, omgerekend 547 miljoen euro. Met deze transactie wordt het Zweedse bedrijf nu gewaardeerd op zo’n 8,9 miljard euro. Het is hiermee in één klap de grootste fintech-unicorn van Europa.

En niet alleen in Europa staat het daarmee nog pontificaler op de kaart, met de meest recente waardering staat het wereldwijd zelfs op plek vier van de hoogst gewaardeerde private fintechs.

Met de opgehaalde miljoenen wil Klarna verder investeren in haar aanbod, haar wereldwijze aanwezigheid vergroten en haar momentum een boost geven. Het doelt hiermee vooral op de Verenigde Staten, waar Klarna steeds meer voet aan de grond krijgt en al meer dan 9 miljoen consumenten de betaaloplossing gebruiken.

In de VS heeft Klarna 9 miljoen gebruikers.

App heeft 12 miljoen gebruikers

Klarna heeft over de hele wereld meer dan 90 miljoen gebruikers. De app, waarmee consumenten gemakkelijk kunnen betalen bij zowel online als offline winkels, kent meer dan 12 miljoen maandelijks actieve gebruikers en wordt per dag 55.000 keer gedownload. In de app kunnen gebruikers ook hun favoriete producten op een wensenlijstje zetten, toegang krijgen tot unieke kortingen, prijsverlagingsnotificaties instellen en uitgaves en leveringen traceren.

Op tijd betalen wordt beloond

Vibe is de nieuwste gimmick van de Klarna-app. Het is een ‘buy now, pay later’-loyaliteitsprogramma, waarbij consumenten die netjes op tijd betalen beloond worden, om zo verantwoord geld uitgeven aan te moedigen. Vibe is momenteel alleen beschikbaar voor gebruikers in de VS, maar zal volgens Klarna ook snel gelanceerd worden in andere landen.

15.000 Nederlandse (web)winkels bieden Klarna aan

Aan de retailers-kant kan Klarna overigens ook mooie cijfers overleggen. In de eerste helft van dit jaar heeft het betaalbedrijf meer dan 35.000 nieuwe retailers aangesloten op haar netwerk dat bestaat uit minstens 200.000 partners, zoals Groupon, H&M, Ikea, Nike en AliExpress. In Nederland zijn zo’n 15.000 (web)shops aangesloten bij Klarna.

De omzet van Klarna is in de eerste helft van dit jaar met 36 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode een jaar geleden en komt uit op zo’n 392 miljoen euro.

Klarna zette €392 miljoen om in eerste helft 2020.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten