Klarna en Mollie gaan samenwerken in Europa

Klarna en Mollie gaan samenwerken in Europa

De twee betaalbedrijven Klarna en Mollie gaan intensief samenwerken in Europa. Vanaf vandaag zijn de betaaloplossingen van Klarna standaard beschikbaar voor de meer dan 55.000 klanten die Mollie in Europa heeft. Dankzij de samenwerking kan Mollie ook makkelijker de Duitse markt betreden.

De vandaag aangekondigde samenwerking tussen Klarna en Mollie geldt in Nederland, Oostenrijk, Duitsland en Finland. In al deze vier landen wordt achteraf betalen van Klarna standaard toegevoegd tussen de betaalmethodes die Mollie al aanbiedt, terwijl in de laatste twee landen ook gespreid betalen van Klarna wordt aangeboden.

Concreet kunnen nu dus 55.000 grote en kleine webwinkels in Europa, die hun klanten laten afrekenen via de betaaloplossing van Mollie, ook Klarna als betaalmethode aanbieden. Het aantal contracten rondom het betaalgedeelte van de webshop kan hierdoor weer wat minder worden. Voor Klarna is de samenwerking een versteviging van haar marktpositie, terwijl het Mollie helpt om de Duitse markt te betreden.

Mollie kreeg regelmatig verzoek Klarna toe te voegen

“Bij Mollie houden we de markt continu goed in de gaten. We kregen regelmatig het verzoek om Klarna toe te voegen. Maar als we iets doen, dan doen we het op de Mollie-manier”, aldus oprichter Adriaan Mol. “Omdat we onze klanten ook bij Klarna de eenvoud en transparantie willen bieden die ze gewend zijn van Mollie, zijn we het gesprek aangegaan met Klarna om onze krachten te bundelen. We bleken zeer enthousiast over de samenwerking. Met dit partnerschap krijgt niet alleen de consument maximaal gemak en flexibiliteit, maar ook de ondernemer.”

‘Altijd onder de indruk geweest van Mollie’

Michael Rouse, CCO bij Klarna, zegt altijd onder de indruk te zijn geweest van het Nederlandse Mollie. “En dan met name het innovatieve platform dat ze gebouwd hebben en de efficiënte en slimme ecommerce-oplossingen die constant worden ontwikkeld.” Hij voegt eraan toe dat Klarna snel groeit in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland en dat hun betaalmethoden dankzij de samenwerking met Mollie nu voor nog meer webwinkeliers en klanten beschikbaar wordt.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten