lightspeed ecommerce

Klarna breidt uit naar Engeland

Klarna breidt uit naar EngelandKlarna gaat weer maar eens uitbreiden. Dit keer is de bestemming het Verenigd Koninkrijk, met een vestiging in Londen. De uitbreiding gaat gepaard met een investering van zo’n 100 miljoen pond (125 miljoen euro) in productontwikkeling en uitrol.

Het nieuws werd door Klarna’s CEO Sebastian Siemiatkowski bekendgemaakt tijdens de eerste editie van de London Technology Week, naar eigen zeggen Europa’s grootste verzameling van tech-events. Het Zweedse bedrijf, dat door Engelse media een rivaal van PayPal wordt genoemd, handelt zo’n 200.000 transacties per dag af en bereikt 25 miljoen klanten wereldwijd. Vorig jaar behaalde het een omzet van 200 miljoen euro.

Klarna marktleider in Europa
De uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk is Klarna’s meest recente poging om de aanwezigheid in Europa te vergroten. Een halfjaar geleden nam het de Duitse marktleider Sofort over voor meer dan 150 miljoen euro. Hiermee kreeg Klarna in één klap zo’n 10 procent marktaandeel van de Noord-Europese ecommerce-markt.

Volgens The Telegraph heeft Siemiatkowski eerder al eens aangegeven dat hij er naar uitkeek om nieuwe markten waar PayPal dominant is – zoals het Verenigd Koninkrijk – te betreden. “Tot dusver is het nog geen bedrijf gelukt om significant marktaandeel van het door eBay overgenomen betaalplatform af te snoepen”, aldus de Britse krant.

Klarna is opgericht in 2005 en wist in de afgelopen jaren zo’n 250 miljoen dollar op te halen bij investeerders. In 2010 werd de Zweedse achteraf-betaalmethode ook in Nederland gelanceerd.

Henoch

Henoch

Hoofd- en eindredacteur. Houdt niet van taalfouten.

Bekijk alle berichten van Henoch

Gerelateerde berichten