Klarna breidt uit naar België

Klarna breidt uit naar België

Klarna is vanaf nu ook beschikbaar als betaaloplossing in België. Online shoppers kunnen al meteen voor ‘Achteraf betalen met Klarna’ kiezen bij grote webshops als H&M en Omoda. Spoedig zullen ook andere online retailers volgen.

In Nederland is Klarna al bijna tien jaar beschikbaar, maar hier hebben we er eventjes op moeten wachten. Het nieuws lijkt vooral gunstig te zijn voor ecommerce-spelers die in beide landen actief zijn. Zij kunnen hun klanten nu in beide markten laten afrekenen met de van origine Zweedse betaaloplossing. Volgens Klarna was dit dan ook een wens die al langer speelde bij Nederlandse retailers.

Lokaal team en kantoor in Brussel

“Onze klanten die ook actief zijn in België vroegen ons al langer wanneer we ook daar zouden lanceren. We zijn blij dat we hen nu ook in België van dienst kunnen zijn. Dat doen we met een lokaal team en kantoor in Brussel, waardoor we zowel onze retailers als consumenten ondersteuning in het Vlaams en Frans kunnen bieden”, zo legt Wilko Klaassen, Klarna-directeur voor België en Nederland, uit.

200 duizend aangesloten retailers

Klarna werd in 2005 opgericht en wordt momenteel geschat op zo’n 5,5 miljard dollar, wat het één van ’s werelds grootste private fintechbedrijven maakt. Het bedrijf werkt samen met meer dan 200 duizend retailers en bedient ruim 85 miljoen consumenten.

Update: 23 juni
De Nederlandse betalingsverwerker Mollie heeft aangekondigd de eerste payment service provider te zijn die Klarna aanbiedt in België. Hun klanten kunnen de betaalmethode in hun shop aanbieden.

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten