Kieskeurig zet testdata om in persoonlijke toplijst

Kieskeurig zet testdata om in persoonlijke toplijst

Prijsvergelijker Kieskeurig heeft iets nieuws. Het gaat producttesten aanbieden die zijn gebaseerd op de behoeftes van de consument. Door het invullen van een aantal wensen ontdekt Kieskeurig wat de klant belangrijk vindt. Zo ontstaat een persoonlijke toplijst.

Kieskeurig biedt de nieuwe dienst aan in samenwerking met zusterbedrijf BesteProduct. Bezoekers krijgen een keuzehulp voorgeschoteld die vervolgens de objectieve testdata verwerkt tot een persoonlijk advies. Elke gebruiker krijgt op deze manier een andere toplijst aangeboden.

Elke gebruiker krijgt een andere lijst aangeboden.

‘Welk wasprogramma gebruik je?’

De eerste producttest, uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau, die Kieskeurig op deze manier aanbiedt is gefocust op wasmachines. Gebruikers krijgen bijvoorbeeld de vraag welk wasprogramma ze gebruiken, hoe groot het huishouden is en hoe belangrijk het energieverbruik is per wasbeurt. Dit soort keuzes verschilt natuurlijk per gebruiker en dus is de ene wasmachine wél geschikt voor iemand, en de andere wasmachine niet.

Er wordt dus niet alleen gekeken naar statische productinformatie als trommelinhoud, maar ook naar het resultaat van een test met hoe schoon de was eruit komt bij een kort wasprogramma. De resultaten hiervan zijn voor sommige gebruikers wel belangrijk, terwijl de ander weer meer geeft om de prijs of het aantal decibel dat een wasmachine produceert.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Kieskeurig.nl - keuzehulp wasmachines
Kieskeurig.nl – de keuzehulp voor wasmachines

‘One size fits all’-testresultaten niet meer van deze tijd

Volgens Wendy Kuiper van Kieskeurig passen ‘one size fits all’-testresultaten niet meer bij deze tijd. “Met het vernieuwende onderzoek onderscheiden wij ons ten opzichte van de uitkomsten van de onderzoeken en keuzehulpmodules van andere spelers op de markt. Dat zie je gelijk terug in de eindconclusies: geen één wasmachine scoort slecht. De best geteste wasmachine is per gebruiker afhankelijk van wat deze belangrijk vindt en nodig heeft. Het mag duidelijk zijn dat een groot gezin met jonge kinderen een wasmachine anders gebruikt dan een student of een gepensioneerd echtpaar.”

De best geteste wasmachine is per gebruiker afhankelijk van wat deze belangrijk vindt.

‘Waardevolle aanvulling op reviews’

Kuiper denkt dat de doelgroepgerichte testen, gebaseerd op feiten, een waardevolle aanvulling zijn op de vele consumenten- en expertreviews. Die zijn juist veelal op mening en ervaring gebaseerd. “Hierdoor worden de bezoekers met onze testresultaten bijna op maat geïnformeerd en kunnen ze tot een weloverwogen aankoop overgaan.”

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten