lightspeed ecommerce

Kiala naar de 50 miljoen

Kiala, logistieke partner met een netwerk van afhaalpunten, is op weg naar een jaaromzet van 50 miljoen. Het bedrijf kende een flinke groei in de afgelopen jaren, die aantoont dat veel bedrijven en consumenten behoefte hebben aan afhaalpunten dichtbij huis en met een ruime openingstijd.

De dagen dat we een hele dag thuis zaten te wachten op een pakketje, of erachter kwamen dat onze bestelling bij de buren van vier deuren verder was bezorgd, zijn grotendeels voorbij. Veel webwinkels bezorgen steeds sneller en binnen een steeds kleinere tijdsspanne. Bovendien werken veel winkels met afhaalpunten waar de bestelling afgehaald kan worden, zoals bijvoorbeeld de afhaalpunten van het Kiala netwerk.

En dat de afhaalpunten werken blijkt wel uit het succes van Kiala. Het bedrijf is hard op weg naar een jaaromzet van boven de 50 miljoen euro en contracteerde dit jaar 41 nieuwe klanten.

Kiala kende vorig jaar een groei van 32 procent, en meldt nu dat de halfjaaromzet met 46 procent groeide. Kiala behaalt hiermee een halfjaaromzet van 22 miljoen.

De Kiala afhaalpunten zijn voornamelijk buurtwinkels als de stomerij, het benzinestation of de sigarenwinkel. Er zijn bijna 500 afhaalpunten verspreid over heel Nederland. De afhaalpunten hebben veelal ruime openingstijden die de consument in staat stellen buiten werktijd hun bestelling af te halen.

Kiala is actief in vijf landen en bezorgt dagelijks 80.000 pakketjes bij in totaal 5000 afhaalpunten in deze landen. In Nederland maken onder andere Free Record Shop, H&M, Puma, Hunkemöller en Gaastra gebruik van de diensten van Kiala.

In 2008 bedroeg de jaaromzet van Kiala 26 miljoen, en met een toename van 7,6 miljoen uitkomend op een jaaromzet van 33,6 miljoen kende het bedrijf een grote omzetstijging in 2009. Met een verwachte jaaromzet van rond de 50 miljoen euro zal 2010 een nog hogere stijging opleveren voor Kiala.

bron: Emerce   

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten