menu
lightspeed ecommerce

Kate Bosworth lanceert app Style Thief

Kate Bosworth lanceert app Style ThiefActrice Kate Bosworth heeft samen met de mede-eigenaar van een winkelketen een app gelanceerd die Style Thief heet. Het idee achter de app is niet bijster origineel, maar met de naam die eraan verbonden is kan het wellicht voor genoeg gebruikers zorgen. Met Style Thief kunnen modefans een foto maken van iemand anders, waarna de app laat zien waar je de kledingstukken kunt bestellen.

Volgens Bosworth is de app een logisch gevolg van hoe wij mensen in elkaar steken. “Iedereen kijkt namelijk naar elkaars kleding. En iedereen kent ook het gevoel van naar een editorial kijken of naar een vriendin of modeshow en dan denken: ‘ja, die look wil ik ook’.”

De zoekresultaten zijn belangrijk
Style Thief krijgt dus Kate Bosworth als bekend uithangbord, en dat zou er nog wel eens voor kunnen gaan zorgen dat de app goed de concurrentie aankan met andere ‘snap & steal’-apps als Style-Eyes, ASAP54, Snap Fashion en Styloot. Het succes van dergelijke apps staat of valt met de kwaliteit van twee belangrijke eigenschappen. Ten eerste is het de vraag hoe goed de app kleding kan herkennen. Wordt dat ene sjaaltje bijvoorbeeld ook nog herkend als die half weggestopt in iemands jas zit? En ten tweede is het natuurlijk van belang dat er genoeg mode-webwinkels zijn aangesloten, zodat de gevonden kleding online besteld kan worden. Er moet geshopt kunnen worden bij de grote, bekende merken, maar natuurlijk ook bij de kleinere, onafhankelijke.

Style Thief toont in ieder geval zoekresultaten van meer driehonderd webwinkels, waaronder Forever 21, Swell.com, Madison en Moda Operandi. Vooralsnog is er alleen een app voor iOS, maar de Android-app moet later dit jaar verschijnen. Ook moet ‘ie dit najaar gelanceerd worden in Groot-Brittannië. Of de app later ook te gebruiken is voor Nederlandse fashionista’s is nog maar de vraag.

Tags

Reacties