lightspeed ecommerce

JustEat.be in handen van eigenaar Pizza.be

JustEat.be in handen van eigenaar Pizza.be

De website JustEast.be, waar consumenten eten kunnen bestellen bij aangesloten restaurants, is in handen van de concurrent. Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com, eigenaar van onder andere Pizza.be, heeft de Belgische en Nederlandse tak van Just Eat overgenomen. Zelf doet het haar eigen Britse website van de hand. Aan jawel, Just Eat.

Er wordt flink van markt geruild in de wereld van online bezorgservices. Het Nederlandse bedrijf Takeaway.com, in ons land actief onder de naam Pizza.be, ziet het niet langer zitten in de Britse markt en verkoopt haar activiteiten aan de grote concurrent Just Eat. Het bedrijf voorzag geen winstgevendheid voor haar Britse activiteiten en besloot de website dus van de hand te doen.

‘Niet de gewenste groei in UK’

“Je hebt in deze branche een bepaalde schaal nodig vanwege de hoge kosten voor onder meer marketing. We zagen dat we in het Verenigd Koninkrijk niet de gewenste groei doormaakten”, aldus een woordvoerder tegenover het persbureau ANP.

Eerder deze maand nam Takeaway.com juist de Belgische en Nederlandse activiteiten van Just Eat over voor 22,5 miljoen euro. Just Eat was actief in vijftien landen, waarbij het in dertien landen marktleider is. Alleen in de Benelux kreeg het maar geen voet aan de grond.

Takeaway en Just Eat verdelen Europese markt

Takeaway en Just Eat hebben de markt in Europa nu netjes verdeeld. Takeaway is marktleider in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, België en Polen, landen waar Just Eat niet actief is. Het Nederlandse bedrijf is verder actief in Portugal, Frankrijk, Zwitserland, Luxemburg en Vietnam. Just Eat zit in landen als Noorwegen, Denemarken, Italië Spanje, de VS, Brazilië en Australië. Inderdaad, landen waar Takeway niet actief is. De twee moeten het alleen nog uit zien te vechten in Frankrijk, waar Allo Resto (Just Eat) een groter marktaandeel heeft dan Pizza.fr (Takeaway).

Dirkjan

Dirkjan

Dirkjan Vis is oprichter en eigenaar van Ecommerce News.

Bekijk alle berichten van Dirkjan

Gerelateerde berichten