Just Eat en Hermes testen met bezorgrobot

Just Eat en Hermes testen met bezorgrobot

De bezorgrobot van Starship Technologies heeft de eerste test doorstaan en zal nu ingezet worden door grote ecommerce-spelers zoals bezorgservice Just Eat en logistiek bedrijf Hermes. De autonoom rijdende zeswieler zal gaan rijden in onder meer Londen, Düsseldorf en Bern.

Naast Just Eat en Hermes zullen ook de Engelse maaltijdenbezorgservice Pronto en de Duitse retailketen Metro met de rijdende robots proefdraaien. Het bedrijf achter de robotkarretjes, Starship, gaat naast de tests in de UK, Duitsland en Zwitserland binnenkort ook met een soortgelijk experiment beginnen in Amerika.

Robot doet 5 Europese steden aan

Starship, in 2014 opgericht door twee mede-oprichters van Skype, zal nu in vijf Europese steden haar robots laten rijden om zo testbezorgingen te doen en om het publiek alvast te laten wennen. Want het zal een merkwaardig gezicht zijn, om een veredelde stofzuiger door de straten van Londen te zien rijden terwijl je rustig op de stoep aan het wandelen bent.

Volgende stap in ontwikkeling robot-bezorgdienst

“Door samenwerkingen aan te gaan met grote bedrijven, zetten we de volgende stap in onze ontwikkeling”, zo zegt CEO/CTO Ahti Heinla. “Hoewel Starship de laatste negen maanden al heeft getest met de robots in 12 landen, zullen we nu de benodigde kennis opdoen over hoe we echte robot-bezorgdiensten kunnen leveren.”

Gerelateerde berichten