menu
lightspeed ecommerce

Jury Beste Kerstshop wel wakker?

Beste Kerstshop jury wakker?Vandaag is bekend geworden wie de beste Kerstshop van het jaar geworden is! Een leuk initiatief dat eigenlijk onvoldoende bekendheid heeft gekregen. Met een, in onze ogen, terechte winnaar van het publiek. Maar of de jury zelf ook wel wakker is?

 
De Beste Kerstshop
Elk jaar is de decembermaand weer een supermaand voor webwinkels. Veel maken deze maand extra werk van de webwinkel en hangen allerlei toeters en kerstballen op om zo de webwinkel een extra feestelijk tintje te geven. Byte besloot hierop in te spelen door een prijs uit te delen aan de Beste Kerstshop van Nederland.
 
Het publiek mocht ook kiezen en koos voor Kerstkaartjesdrukkerij.nl. Met een percentage van ruim achttien procent won deze webshop het volgens het publiek van de rest. De jury is het hier niet mee eens en heeft besloten dat Bol.com, en Kerstboombezorgen.com de terechte winnaar zouden moeten zijn.
 
Is de jury wel wakker?
De website heeft een jury met vooral bloggende of publicerende mensen, wat het in ieder geval verzekerd van lekker veel bekendheid voor het initiatief. Of dat de reden is dat de jury wel uit bijzonder veel publicisten bestaat weet ik niet, maar feit is dat de jury bij elkaar aardig wat bekendheid zou kunnen genereren voor de prijs. Alhoewel de jury stuk voor stuk haar strepen heeft verdiend zullen ze er waarschijnlijk niet voor worden betaald. De kans dat ze dus echt dagenlang gaan spitten naar de beste webwinkel is niet zo groot. 
 
Dat blijkt wel uit de keuze van de jury. Het is de laatste tijd bij Kerstboom Bezorgen.com verre van vlekkeloos gegaan. Er waren problemen door de stakingen van TNT, problemen met de track en trace codes, mensen kregen bomen te laat of het ging mis in de correspondentie. Stuk voor stuk problemen waar de mensen achter de shop zeker niet blij mee zijn geweest. Niets ten nadele van de ondernemers achter de shop want die hebben het gewoon eerlijk op de website of per email laten weten. Er zijn excuses rondgestuurd en ze zijn zeker niet trots op hoe het allemaal is verlopen. 
 
Maar als de jury er ook echt een boom had besteld en dus de emails had gevolgd, of als ze alleen al de Twitter in de gaten hadden gehouden, of zelfs vraag een van de veelgestelde vragen had gelezen, dan lijkt het me sterk dat ze deze shop de allerbeste webshop van Kerstmis 2010 kunnen noemen. De webwinkel is misschien mooi maar een webwinkel is wel wat meer dan alleen een bestel formuliertje. 
 
Bol.com is de andere winnaar van de jury. Wat ze gewonnen hebben? Een logo die ze op de website mogen plaatsen. Waar ik dan bang voor ben is dat Bol.com dit alleen gewonnen heeft omdat die, met het logo, de meeste reclame kan maken voor de website van de Beste Kerstshop, in plaats van andersom.
 
Kom op zeg. Over Bol.com valt inderdaad meestal niet veel negatiefs te zeggen maar bij de eerste zijn er bestellingen kwijt geraakt, bomen te laat (of deze link) bezorgd, track and trace codes verdeeld die lang niet gewerkt hebben en e-mails of telefoontjes niet beantwoord. Als je even online zoekt heb je toch echt zo een paar zaken gevonden. Als je daarmee al de allerbeste shop van het jaar kan worden dan is de realiteit volgens mij echt zoek.
 
Schande jury!
 
Kerstboom Bezorgen zelf kan er natuurlijk zelf niet zo gek veel aan doen. Ze zijn redelijk eerlijk en open over alle zaken die mogelijk mis zijn gegaan. En als jij als lezer van dit bericht, echt wilt weten hoe het allemaal is verlopen bij Kerstboombezorgen.com, kom dan naar de Webwinkel Vakdagen in januari 2011. Dan vertelt een van de initatiefnemers over alle positieve maar ook negatieve ontwikkelingen die de webwinkel in de afgelopen weken heeft mogen ervaren. En natuurlijk vooral wat wij als webwinkeliers hiervan kunnen leren van de toekomst. Er is tenslotte niets zo moeilijk als in vier weken tijd enorm te knallen met een enorm seizoensgebonden product, dus lijkt mij een aanrader. Ik weet dat ik daar in de zaak zit in ieder geval!
 
…De Beste?
Zelf kan ik een ding zeggen. Ik heb mijn boom in ieder geval ontvangen en volgens mij, ja ik kan wel zeggen….. De Beste Kerstboom van de laatste tien jaar! Zowel van mij als jury als van het publiek die hem tot op heden heeft mogen bewonderen!  

Tags

Reacties