menu
lightspeed ecommerce

Jonge webwinkelier in finale StuOp2010

De jonge webwinkelier Morena van den Wittenboer is als één van de eerste twee vrouwelijke finalisten genomineerd voor de Studenten Ondernemersprijs. De studente Internationaal en Europees Recht runt naast haar succesvolle webwinkel ook een distributiebedrijf voor sieraden en accessoires.

Morena startte haar webwinkel op achttienjarige leeftijd. Op Capricci.nl verkoopt ze exclusieve sieraden, tassen en andere accessoires van verschillende topmerken. Ze begon als één van de eersten in Nederland met het verkopen van de Disney Couture Jewelry lijn, een sieradenlijn met bekende Disneyfiguren als thema, merkte dat de vraag naar deze sieraden groter was dan het aanbod en ging om de tafel met Disney. Zo verwierf Van den Wittenboer de distributierechten van Disney Couture in de Benelux.

Uit deze overeenkomst met Disney ontstond Morena’s tweede bedrijf: Modish Fashion Trading. Het bedrijf distribueert inmiddels ook exclusieve merken als Mischa Barton Handbags, Ri2K Handbags en Orelia Jewelry aan winkeliers. En uiteraard worden ook deze merken verkocht via de webwinkel. Op Capricci.nl vind je daarnaast nog andere merken en producten van het eigen merk Capricci.

De Studenten Ondernemersprijs werd in het leven geroepen om ondernemerschap onder studenten te promoten. Voor studenten ligt de keuze voor het ondernemerschap vaak niet voor de hand, met initiatieven als de Week van het Global Entrepeneurship en de Studenten Ondernemersprijs worden studenten gewezen op de mogelijkheden van het beginnen van een eigen bedrijf.

De winnaar van de Studenten Ondernemersprijs 2010 wordt op 31 augustus aanstaande bekend gemaakt in het Scheveningse Circustheater. Naast de Studenten Ondernemersprijs wordt ook de award voor Belofte 2010 uitgereikt. Eerder al plaatsten wij een interview met Rebecca van der Wurff, eigenaar van de webwinkel Pleasurements.com en genomineerd voor de Belofte 2010 award.

Meer over de Studenten Ondernemersprijs lees je op Ondernemen en Internet.

Tags

Reacties