Jet Verzendt wordt KeenDelivery

Jet Verzendt wordt KeenDelivery

Het online verzendplatform Jet Verzendt heeft haar naam veranderd en gaat nu door het leven als KeenDelivery. Het nog jonge bedrijf denkt met de nieuwe naam beter klaar te zijn voor internationale expansie. Met de naam wil het aangeven dat het onder andere vernieuwend, flexibel en slim is.

Jet Verzendt maakte de naamswijziging vandaag bekend, één dag voor de Webwinkel Vakdagen waar het morgen en overmorgen op stand W95 te vinden is met dus een totaal nieuwe naam en branding. Volgens het persbericht werd voor de naam KeenDelivery gekozen omdat het alles zegt over de identiteit en kernwaarden van het bedrijf.

“Het woord ‘Keen’ heeft meerdere betekenissen, zoals: doordacht, scherp, grondig, slim, enthousiast en gewoon heel goed. Bij ‘Delivery’ denk je als eerste aan bezorging, maar het zegt ook iets over bevrijding, verlossing, oftewel ontzorging”, zo luidt de uitleg.

Ongevraagde presentatie leidt tot naamswijziging

In een blogbericht op LinkedIn legt oprichter Jettie van Mourik meer uit over de naamswijziging naar KeenDelivery. Zo vertelt ze dat haar huidige marketing- en communicatiemanager, Kees Langerak, vier maanden geleden kwam binnenlopen voor een sollicitatiegesprek en dat hij daarin een ongevraagde presentatie gaf met daarin het advies om de bedrijfsnaam (vernoemd naar Jettie zelf!) te veranderen.

Over dat moment zegt ze nu: “Ik dacht: ‘Of hij heeft niet door dat JetVerzendt van Jettie komt (hallo dat ben ik, de werkgever), of je bent zo overtuigd van je plan dat je niet anders kan dan het risico te nemen… In dat laatste geval is er sprake van passie en pas je perfect in ons team” De beste man werd aangenomen en vier maanden later heet Jet Verzendt dus KeenDelivery.

Over Jet Verzendt/KeenDelivery

Jet Verzendt, nu dus KeenDelivery, werd in 2013 opgericht door Jettie van Mourik. Bij het logistieke bedrijf Van Mourik Transport merkten ze dat veel klanten het verzendproces lastig vonden. Jet Verzendt ontstond en groeide het afgelopen jaar van 12 naar 40 werknemers. Zowel in 2015 als in 2016 von het een Gazellen Award voor de snelst groeiende onderneming van het jaar.

Over de auteur

Over de auteur

Ecommerce News is een website van Eurolutions. Alle berichten zijn geschreven door onze eigen redactie.

Meer over ons

Gerelateerde berichten